Kul og innovativ radio-app til iPhone

Kul og innovativ radio-app til iPhone

NME Radio spiller det beste av alternativ musikk og lar deg kjøpe den direkte fra iTunes.

iPhone har ikke innebygd fm-radio, men det finnes flere gode radio-programmer du kan bruke i stedet. Det mest interessante akkurat nå kommer fra Storbritannia og byr på et innovativt samspill mellom radio-lytting og kjøp av musikk.

NME Radio heter applikasjonen, som forøvrig er den mest solgte radio-applikasjonen til iPhone i Storbritannia akkurat nå. Radiostasjonen tilhører det populære britiske musikkmagasinet New Musical Express (NME).

Ikke bare spiller NME Radio det nyeste og beste av alternativ musikk, men du har også muligheten til å kjøpe sangene som spilles rett fra iTunes Store.

- Fordi app-en gjør det mulig å kjøpe låter som spilles på radiostasjonen direkte fra iTunes, er dette en vinn-vinn situasjon for alle - lytterne, artistene og musikkbransjen, sier NMEs radiosjef Sammy Jacob til Radio Today.

Låtene som blir spilt, legger seg i en liste i programmet (se bilde øverst i artikkelen). For å kjøpe en låt, klikker du på låten og velger Buy track from iTunes. Du blir så sendt til videre iTunes Store, hvor du har muligheten til å foreta et kjøp. Handelen skjer ikke automatisk, så det er fullt mulig å angre underveis.

NME Radio fungerer utmerket og er definitivt et eksempel til etterfølgelse. Perfekt for deg som digger The Cure, The Smiths, Stone Roses, Joy Division, The La's og annen musikk fra (eller inspirert av) De britiske øyer.

Programmet er tilgjengelig i App Store og koster 6 kroner.

Les om:

Komponenter