Kun godkjente øreplugger, takk!

Kun godkjente øreplugger, takk!

Produsenter som vil lage tredjepartshodetelefoner til den nye iPod shuffle, må betale lisensavgift til Apple.

Apple har i den nye iPod shuffle flyttet de fleste funksjoner fra spilleren til hodetelefonen. Spilleren er knappeløs, og styres med en liten fjernkontroll som befinner seg på ørepluggene.

Nå viser det seg at selskapet har lagt inn en liten brikke i mp3-spilleren som gjør at det kun er mulig å styre den med Apple-sertifiserte øreplugger (eller hodetelefoner).

LES OGSÅ:

Usb-adapter for iPod shuffle

Det er nettstedet iLounge som oppdaget den såkalte DRM-brikken i den nye spilleren (DRM er en samlebetegnelse for ulike digitale teknologier som har som mål å administrere rettighetene til opphavsrettsbeskyttet informasjon. Kilde: Wikipedia).

DRM-brikken sjekker om hodetelefonene dine er sertifisert av Apple. Viser det seg at du bruker ikke-godkjente hodetelefoner, får du ganske enkelt ikke styrt spilleren. Problematisk for iPod-brukere som foretrekker andre øreplugger enn dem som følger med originalt.

LES OGSÅ: Kjøp Bill Clintons iPod

For å få tredjepartshodetelefoner godkjent, må alle produsenter betale en lisensavgift til Apple. Noe som vil føre til både dyrere hodetelefoner og mindre utvalg, ifølge Macworld.se. En produsent som eventuelt lykkes med å finne en omvei på problemet, risikerer søksmål mot seg.

Apple mener på sin side at dette er til det beste for kundene. Ved å godkjenne hver eneste hodetelefon kan de garantere at produktene fungerer sammen, noe som blir ekstra viktig når hodetelefonene får mer funksjonalitet.

Hva synes du om dette? Legg igjen din kommentar nedenfor!

Les om:

Komponenter