Kunnskapsmotor for iPhone

Kunnskapsmotor for iPhone

All verdens kunnskap på din iPhone kommer (dessverre) ikke gratis.

Etter mer enn 20 års forskning har Wolfram Research lansert sin online-søketjeneste Wolfram Alpha. Mange trodde umiddelbart at Google endelig fikk konkurranse, men Wolfram Alpha er noe helt annet. Det er ikke en søkemotor, men en kunnskapsmotor. Med et riktig formulert spørsmål får du svar på hva som helst - faktisk også på meningen med livet.

20 års utvikling

Wolfram Alpha drar veksler på mer enn 20 års forskning og utvikling, og motoren inneholder over 50 000 algoritmer og i overkant av 10 billioner enheter data som oppdateres fortløpende. Tjenesten finnes allerede som en nettside, og man får svar på velformulerte spørsmål.

Som for eksempel: "Jordskjelv Kina 2009". Svaret vil være en sammenstilling av all mulig informasjon om inntrufne jordskjelv i landet Kina for året 2009, inkludert styrke på Richters skala, episenteret, og så videre.

Er du nysgjerrig, kan du prøve nettsiden her. Utviklerteamet har også en velutviklet sans for humor, og det finnes en rekke mer eller mindre faktuelle spørsmål som det gladelig svares på - som altså "meaning of life" (svar = 42).

Dyr iPhone-applikasjon

Det er en fantastisk følelse å kunne ha tilgang til denne ressursen i en spesielt utviklet og tilrettelagt iPhone-applikasjon, men dessverre er det ikke gratis. Så ikke nok med at ens egen kunnskap ikke strekker til - du får betale dyrt for det også.

Wolfram Alpha for iPhone koster 279 kroner i iTunes App Store her. Du kan lese mer om Wolfram Alpha for iPhone her.

Les om: