Kutter overklokket XPS

Kutter overklokket XPS

Dell har sett seg nødt til å kutte leveringen av de mest ekstreme XPS 720 H2C-modellene.

Dells XPS 720 H2C er selskapets mest ekstreme pc for vanlige forbrukere. Maskinen koster rundt 40 000 kroner for den enkleste modellen.

LES OGSÅ: Overklokket spillmonster fra Dell

Nå har selskapet valgt å kutte salget av toppmodellene i XPS 720 H2C-serien. Grunnen er mangel på prosessorer som lar seg overklokke nok.

De heftigste maskinene i 720 H2C-serien er nemlig utstyrt med Intel Core 2 Extreme QX6800-prosessorer som er overklokket fra 2,93 GHz til hele 3,73 GHz. For å klare dette har man blant annet brukt vannkjøling fremfor vanlig luftkjøling. Toppmodellen leveres også med to grafikkort i tillegg til den kraftig overklokkede prosessoren.

Nå viser det seg at Dell ikke klarer å få tak i nok overklokkingsvillige prosessorer til å fortsette salget av de mest ekstreme 720 H2C-maskinene. Problemet er at flertallet av QX6800-prosessorene rett og slett ikke takler å klokkes til 3,73 GHz.

Til tross for at alle prosessorene er av samme typen er det visse som takler overklokking bedre enn andre, og det viser seg nå at Dell ikke får tak i nok av de mest velvillige prosessorene til å dekke etterspørselen. Derfor velger selskapet å droppe de mest ekstreme modellene.

Det er fortsatt mulig å kjøpe XPS 720 H2C-maskiner, men da med en noe mindre overklokket prosessor.

Les mer hos Dell.

LES OGSÅ: Ny mini-XPS fra Dell

Les om: