Kutter Surface-prisene

Kutter Surface-prisene

Nå kan du kjøpe Surface RT for under 3000 kroner.

Microsoft satt i går ned prisen på sine nettbrett med Windows RT. Det skriver Techhive.

Produktet har fått hard medfart både av anmeldere og kunder (selv om Computerworld og PC Worlds Kjetil Aakvik Gogstad ga brettet god omtale og terningkast fire i mars ), og priskuttet kan være Microsofts forsøk på å snu den negative trenden.

I den amerikanske Microsoft-nettbutikken gikk prisen på 32GB-versjonen av brettet for 349 dollar. 64GB-varianten går nå for 449 dollar, det skal være 25 prosent billigere enn i forrige uke.

Ved lansering var prisene henholdsvis 499 og 599 amerikanske dollar.

Prisene er også senket i butikkene Best Buy og Staples.

Ny generasjon RT?

Techhive mener salget er et forsøk fra Microsoft på å tømme lagrene før annen generasjons RT-brett kommer fra fabrikkene.

Men en annen forklaring kan være at Microsoft, grunnet manglende støtte fra partnere og maskinvareleverandører , kan selge Surface RT billigere uten fare for å underby sine egne partnere. Det finnes jo knapt andre leverandører av nettbrett med Windows RT enn Microsoft selv.

Microsoft har ikke offentlig snakket om noen ny generasjon Surface RT.

Også i Norge

Etter litt forvirring i morgentimene mandag er det klart at prisfallet også gjør seg gjeldende her til lands.

Prisene er dermed i dag 2999 kroner for 32GB-brettet og 3699 for 64GB-versjonen i Microsofts norske nettbutikk. Tidligere var prisene henholdsvis 3890 og 4590 kroner. Det betyr at prisfallet har vært på omtrent 23 og 20 prosent i Norge.