La Google Kalender foreslå møtetidspunktet

La Google Kalender foreslå møtetidspunktet

Glem kompliserte Doodle-skjemaer. Nå kan Google Kalender automatisk foreslå at passende tidspunkt for neste møte.

Alle som har forsøkt å arrangere et møte med mange møtedeltakere vet hvor vanskelig det kan være å finne et tidspunkt som passer alle.

En populær løsing som mange har tydd til, har vært nettjenesten Doodle. Ved hjelp av Doodle kan man sette opp potensielle datoer som deltakerne kan krysse av på. Den datoen alle kan på, blir også møtedatoen. Selv om Doodle er enkel å bruke, har enkelte en tendens til å glemme å krysse seg på.

For en stund tilbake oppdaterte Google sin Kalender-applikasjon til å automatisk foreslå et passende tidspunkt som passer majoriteten av møtedeltakerne. Denne informasjonen ekstraheres ved å se på deltakernes kalendere. Men dessverre krever denne funksjonen at deltakerne må ha en Google-konto eller være knyttet til Google Apps for at denne funksjonen skal fungere. Oppfyller du og møtedeltakerne dine dette kriteriet, er det ingenting i veien for å teste ut funksjonen.

Start nettleseren og gi Google Kalender et besøk. Opprett en aktivitet og skriv inn e-postadressen til en Google-kontakt eller en kontakt med en konto som er knyttet til Google Apps og vent i et par sekunder.

Under siste deltakers navn vil en lenke som heter Foreslåtte tider dukke opp. Trykk på denne lenken. Du skal nå se et lite dialogvindu sprette opp. I dette dialogvinduet vil du se en oversikt over passende tider for samtlige av møtedeltakerne. Du velger et passende tidspunkt ved å trykke på et av de foreslåtte tidspunktene. Husk å avslutte med å trykke på Lagre-knappen.