LaCie med nye monsterdisker

LaCie med nye monsterdisker

Er 12 terabyte med USB 3-lagringsplass nok?

For lite plass på harddisken? LaCie lanserer to nye eksterne harddisk-kabinetter med støtte for USB 3.0.

Tidligere i år lanserte Apple nye MacBook Pro og Air-modeller med lenge etterlengtet støtte for USB 3. Apples løsning er å kombinerer bakover-kompatibilitet med USB 2 i samme port, slik at også eldre utstyr er støttet. Tilsvarende kan du oppgradere en Mac Pro med et USB 3-utvidelseskort .

USB 3

Men takket være USB 3 kan du nå få superraske eksterne RAID harddisk-løsninger som er som skapt for Mac og også har støtte for Time Machine-backup. Begge disk-løsningene er som en rekke andre LaCie-løsninger designet av Neil Poulton, og har et elegant aluminums-ytre som ikke skjemmer Mac-en.

Modellene som nå lanseres går inn under en eksisterende serie under navnet 2big og 4big Quadra. Begge er kabinetter med såkalt multi-bay RAID-oppsett som bestykkes med inntil 2 eller 4 harddisker. Samlet kan dette gi lagringsplass på opptil 6 og 12 terabyte, henholdsvis. Nok for deg?

RAID

Takket være kompatibilitet med UAS (USB-Attached SCSI Protocol) og 7200rpm harddisker kan disse kraftpakkene levere hastigheter opp mot 210 og 245 MB/sekund, henholdsvis. Hva betyr det i praksis? Intet mindre enn at 10 gigabyte med data kan overføres på under ett minutt. Det er kjapt - perfekt for videoredigering og -opptak, for eksempel.

De raskeste hastighetene oppnås med RAID 0-oppsett uten redundans, men diskene kan også settes opp i sikker modus: RAID 1 (kun LaCie 2big Quadra), og RAID 5 (kun LaCie 4big Quadra) der disker kan hot swappes.

Pris

Priser for 2big Quadra er 3469 kroner for 4 terabyte og 4489 kroner for 6 terabyte (ekskludert avgifter). Priser for 4big Quadra er 7629 kroner for 8 terabyte og 9699 kroner for 12 terabyte (ekskludert avgifter).

Du kan lese mer om LaCie 4big Quadra her og om 2big Quadra her .

Via LaCie.

Les om: