LaCies første Thunderbolt-disk i salg

LaCies første Thunderbolt-disk i salg

Raskere Mac-lagring med Little Big Disk.

Siden Thunderbolt gjorde sin debut i MacBook Pro for hele syv måneder siden, har det kun blitt lansert et fåtall Thunderbolt-baserte tilbehørsprodukter.

De fleste produktene har vært rettet mot proffe videoredigerere, for eksempel bokser for videoopptak som Aja Io XT eller Blackmagic Intensity Extreme, eller high-end RAID-system som Promise Pegasus R4 og R6.

LaCie var tidlig ute med å introdusere en Thunderbolt-versjon av sin eksterne Little Big Disk i februar, men ikke før i forrige uke ble diskene tilgjengelig for salg.

Thunderbolt-versjonen av Little Big Disk er laget for å gi videoredigerere og fotografer hastigheten de trenger, men den relativt lille størrelsen gjør den også til godt alternativ til den vanlige forbrukeren med en Thunderbolt-Mac.

Vanlig harddisk og SSD

LaCie Little Big Disk kommer med et par 2,5 tommers harddisker, forhåndskonfigurert for Mac som RAID0. Det er også mulig å benytte RAID1 eller JBOD.

Diskene kommer i to forskjellige varianter, en på 1 terabyte med 7200 o/min til 2 690 kroner, og en annen på 2 terabyte med 5200 o/min til 3 590 kroner. Ifølge LaCie har diskene en lesehastighet på 190 MBps.

Og jo flere Little Big-disker du kobler sammen, jo høyere blir ytelsen. Brukere kan kjedekoble flere Little Big Disk-harddisker for å utnytte Thunderbolt-mulighetene og få hastigheter på rundt 800 megabyte i sekundet, påstår selskapet.

Verdt å merke seg er at LaCie ikke inkluderer en Thunderbolt-kabel med harddisken. Du er nødt til å kjøpe en kabel til 379 kroner fra Apple. Apple er foreløpig de eneste som tilbyr denne kabelen.

En 240 gigabyte SSD-variant av Little Big Disk er for øvrig ventet i oktober. Denne disken vil by på lesehastigheter på opptil 480 megabyte i sekundet, ifølge Lacie.

LaCies Little Big Disk med Thunderbolt-støtte fås kjøpt fra norske Apple Store her.

Les om:

Komponenter