Lad din Iphone i leirbålet

Lad din Iphone i leirbålet

Nå kan du tvitre fra alle ødemarkens avkroker.

Ut på tur, aldri sur - i hvert fall ikke frem til batteriene går tomme.

Det finnes survivalister blant oss, men det er ikke noe for de fleste. Ikke så rent lite av det vi andre dødelige har med oss ut i villmarken, går på strøm - telefon, GPS, kamera, LED-lys, kanskje til og med en bærbar pc. Og en gang går disse tomme for strøm. Hva da?

Reservebatterier er de færreste brydd med å drasse på, mye på grunn av vekt. Det finnes nødløsninger med håndsveiv (du blir fort sliten), brenselsceller (trege med å komme på markedet) eller også solceller (veldig væravhengige). Og noen fiffige løsninger som benytter seg av termodynamikk for å generere strøm.

Det praktiske med sistnevnte er at vi ofte er avhengige av varmekilder uansett, enten det er gassbluss eller leirbål. Så har du varme, kan du få strøm. iPod-en får leve videre!

FlameStower er et interessant produkt fordi det er så bærbart og kompakt. Du trenger kun litt vann i tillegg til varmekilden. En termo-elektrisk generator, som er i kontakt med vannet, lager strøm basert på varmestrømmen.

Tilkoblingen skjer over usb. Strømmen som leveres er 5V, med 2W som standard (maksimalt 3W). Allerede etter tre timer kan batteriene være fulladet. Enheten er operativ etter veldig kort tid, rundt 30 sekunder. Vekten er kun 225 gram, og apparatet foldes pent sammen til bærbar tilstand.

Du kan forhåndsbestille allerede nå - da sparer du 10 dollar på fullprisen på 70 dollar - i overkant av 400 norske kroner. Frakt og avgifter tilkommer.

Du kan lese mer (samt se demonstasjons-videoer fra prototyper) her .

Les om:

Komponenter