Lad mobilen med en kald brus

Lad mobilen med en kald brus

Med teknologi fra 1800-tallet kan du lade mobilen ved hjelp av varme og kalde drikker.

Epiphany One Puck bruker genererer energi fra varme eller kalde drikker, som omsettes til elektrisk energi som kan brukes til å lade batteriet til mobiltelefonen din. Det skriver Computer Sweden.

One Puck har en Stirling-motor på innsiden som genererer og deretter omsetter energi. Stirling-motoren har eksistert siden 1800-tallet, men har aldri hatt noen stor innvirkning på teknologien fordi den ikke kan generere spesielt høye energinivåer. Men store energinivåer er heller ikke nødvendig for å lade en smarttelefon.

One Puck har to sider. Den røde brukes til varme drikker, og den blå er for kalde. Med USB-inngangen spiller det ingen roller om du har Android-telefon eller en Iphone. One Puck kan foreløpig bare lade mobiltelefoner, ikke større enheter som nettbrett og bærbare datamaskiner.

Foreløpig er dette bare et Kickstarter-prosjekt som er på jakt etter finansiering.

Om lag halvparten av de 100.000 dollarene som trengs for å starte prosjektet er samlet inn. Et One Puck-eksemplar koster 115 dollar, og hvis du skulle være usikker så frister Epiphany med god samvittighet. Pengene fra prosjektet skal nemlig brukes til å utvikle større Stirling-motorer som kan brukes til strømprodukter i utviklingsland.

Se Kickstarter-videoen her: