Lag bruk-og-kast e-postadresser

Lag bruk-og-kast e-postadresser

Mange nettsteder forlanger e-postadressen din og bombarderer deg med søppel. Her er tjenesten som finter ut spammerne.

Man registrerer seg for en eller annen freebie, eller på en eller annen påloggingsnettside på jakt etter informasjon der og da. Etter det strømmer det på med reklame i innboksen.

Et velkjent problem, men vi har funnet en praktisk løsning. Ikke bruk din egen e-postadresse når du ikke ønsker å bli kontaktet. Opprett heller en midlertidig e-postadresse hos Mailinator.

Det som er fint med Mailinator er at det er uhyre enkelt å opprette en e-postadresse. Tjenesten er rett og slett lagd for at du skal opprette midlertidige e-postadresser som du bruker og kaster etter eget forgodtbefinnende.

Registrering av ny e-postadresse hos Mailinator er så enkelt at det kan vel knapt kalles for en registreringsprosedyre. Det er bare å finne på en adresse (kanskje i det du sitter med et webskjema til en lukket tjeneste åpent i et annet skjermvindu). Så legger du til @mailinator.com.

For å sjekke e-posten går du til Mailinator, skriver inn adressen du har funnet på og trykker på "Go". Vips, så har du e-posten din. Passord behøves ikke. (Det sier litt om hva slags type e-post du forventer å få på denne e-postkontoen).

Vi fant ingen info om hvor lang varighet disse e-postadressene har. Det kan tyde på at de ikke slettes. Du kan også videresende e-posten til din vanlige e-postadresse, for eksempel når du har gjort deg noen erfaringer om mengde reklame eller spam som din siste e-postregistrering har medført.

Les om: