Lag enkle iPhone-prototyper

Lag enkle iPhone-prototyper

Slik fikser du proff forhåndsvisning av ditt app-konsept.

Klar for å lage din egen iPhone-app? God planlegging er halve jobben, også når det gjelder iOS-utvikling.

Det er i konseptfasen at fundamentet for app-prosjektet legges. Og det er her det fremdeles er lett å sjonglere rundt på ideene, teste ut ting konseptuelt, være røff.

Noe av det smarteste man kan bruke tid på under app-utvikling er det som kalles wireframing. Enkle diagrammer som i grove trekk viser funksjonalitet og layout og ikke minst også sammenhengen mellom ulike skjermbilder i en app. Den helt basale brukergrensesnitt-funksjonaliteten kan testes ut her.

Det mange gjør er å tegne opp enkle diagrammer enten på papir eller tavle, og det finnes også papirblokker som har en iPhone-skjerm påtrykt som en ramme som GUI-elementene kan tegnes inn i. Tilsvarende finnes det sjablonger for UI-elementer som knapper og menyer, og man kan også finne Photoshop-maler for dette dersom man ønsker å gjøre det digitalt.

Etterhvert som skjermbildene er skisset opp er det naturlig å lenke disse sammen som en form for flytdiagram for å få et overblikk. Dette kan gjøre på kjøkkenbordet, på et whiteboard, animeres i Flash - men uansett er dette statiske modeller som ikke gir den samme opplevelsen som å se det på en iPhone-skjerm. Der appen naturlig hører hjemme.

Prototyper

Og det er her Prototypes (treffende kalt) kommer inn som en hjelpende hånd. Prototypes er et enkelt OS X-program som lar deg ta de ulike skjermbildene du har skisset opp - eller for den saks skyld hva du måtte ha av digitale bilder - og koble de sammen slik de er tenkt brukt i appen.

Straks prosjektet er ferdig satt opp kan det eksporteres mot en server, og deretter aksesseres fra en iOS-enhet. Med flerfinger-animasjoner og det hele. Stort nærmere en ferdig app kommer man ikke hva angår de store trekkene, og det hele er utrolig enkelt å sette opp.

Du kan kjøpe Prototypes på Mac App Store for 280 kroner her. Krever OS X 10.6 eller senere.

Du kan lese mer om Prototypes her. Duncan Wilcox stilte velvilligst en versjon til disposisjon. Se en video om wireframing under.

Les om:

Komponenter