Lag ringetoner til iPhone

Lag ringetoner til iPhone

BRUKERTIPS: Egne ringetoner ved hjelp av iTunes.

Har du sett valget som heter Lag ringetone i iTunes? Denne funksjonen starter det innebygde lydredigeringsprogrammet i iTunes for å lage din egen ringetone.

iTunes-brukere i USA har lenge hatt tilgang til å lage ringetone for sin iPhone, av musikk som de har kjøpt gjennom iTunes Store. Det er nemlig et krav at musikken er kjøpt i iTunes Store. Men tjenesten er av eller annen merkelig grunn fortsatt ikke tilgjengelig for oss i Norge. Årsaken har etter alt å drømme med rettigheter å gjøre. Ønsker du å lage ringetone til din iPhone av musikk du ikke har kjøpt i iTunes Store, finnes det likevel en enkel måte å gjøre det på.

Slik gjør du

Start iTunes, trykk på Innstillinger, og merk av for Ringetoner slik at dette valget vises i kolonnen til venstre i programmet.

Finn frem sangen som du ønsker å lage en ringetone fra. Høyreklikk på sangen og trykk på Vis Info. Et nytt dialogvindu vil sprette opp. Trykk på fanen som heter Valg. Legg merke til de to tekstfeltene som heter Starttid og Stopptid. I disse feltene må du spesifisere lengden på klippet du ønsker å bruke. Et klipp på mer enn 30 sekunder er ikke så fornuftig hvis du for eksempel har telefonsvarer.

Når du har spesifisert lengden på klippet, trykk på OK-knappen for å lagre endringene og stenge dialogvinduet. Sørg for at sangen er merket, og trykk på Avansert fra menyen øverst i programmet. Fra Avansert-menyen, trykk på Lag AAC-versjon.

Etter at iTunes er ferdig med å lage en AAC-versjon av sangen, trykk på AAC-versjonen av sangen og høyreklikk på den og trykk på Vis info i Finder (ellerVis i Windows Utforsker). Du må nå gi filen et nytt filetternavn for at iTunes skal godkjenne sangen. Det gjør du ved å endre filetternavnet på sangen du nylig konverterte fra .m4a til .m4r.

Hent frem iTunes igjen og legg til ringetonen du nettopp lagde til iTunes-biblioteket ditt. Du finner ringetonen du nettopp importerte ved å trykke på valget for Ringetoner i venstre kolonne i iTunes.

Hvis du nå synkroniserer din iPhone med iTunes, vil sangen dukke opp på din iPhone.

Les om:

Komponenter