Lagringsspesialist fyller fem

Lagringsspesialist fyller fem

Gründervirksomheten Purity fant en solid nisje i lagring, og fyller fem år 1. juli i år.

På begynnelsen av 2000-tallet var SAN og virtualisering på vei til å bli det store, nye fenomenet i dataverdenen.

Istedet for å ha en enkelt server med en masse disker dedikert til hver oppgave, skulle man nå konsolidere både servere og lagring. Men de store leverandørene hang gjerne litt etter når det kom til lokal tilstedeværelse og service.

Ofte var kunder nødt til å navigere en skikkelig hinderløype av supporttelefoner, og var det en feil i maskinvare, var det heller ikke uvanlig å vente flere dager på reservedelen som ofte måtte sendes fra lager i Nederlan, ifølge gründerene Lars Olav Habberstad og Kjell Rune Øyrås.

De så en unik mulighet, og startet lagringsspesialistselskapet Purity. Å kunne tilby lokale, dedikerte spesialister og et omfattende og komplett delelager har vist seg å være en god idé.

Lokale lagringsspesialister

1. juli 2013 er det fem år siden Purity var en helt fersk to-mannsbedrift. Nå teller det ansatteide selskapet 22 personer totalt.

- I begynnelsen var det jo bare Lars og jeg, og det å selge seg inn med ukjent selskap, det var en utfordring, sier Øyrås.

Men så snart de hadde solgt seg inn til ett par-tre kunder, begynte ting å løsne.

- Vi hadde kompetansen og drivet på plass. Og da går det fort, sier Øyrås.

Selskapet er grunnlagt på ideen om lokal tilstedeværelse, lokal spesialkompetanse og et komplett lager av deler som strømforskyning og disker.

- I starten så vi jo at mange var misfornøyd med supporten de fikk, særlig større virksomheter uttrykte misnøye, sier Øyrås, og fortsetter:

- Vi vil kunne rykke ut og fikse problemet i løpet av en time. Vi har direkte kontakt med kunden, og lokalt delelager. Dedikerte teknikere eier de forskjellige kundene.

Bygger eget datasenter

Lagringsspesialistene har nylig flyttet inn i nye lokaler ved Carl Berners Plass i Oslo, og er i full gang med å ferdigstille eget datasenter. Det er bare noen småting som gjenstår før den store åpningen som etter planen skal finne sted 1. august i år, og firmaet går så det suser, selv om noen dager er bedre enn andre.

- Som gründere gikk det jo hele tiden litt i bølger, og når du vinner en deal er du ti ganger så glad. Når du ikke vinner en kontrakt, så er det ti ganger så ille, forteller Øyrås.

Noen ganger kan det også være tøft der ute i markedet. I et nylig møte med en kunde i offentlig sektor viste det seg at det var hele 14 selskaper som kjempet om å vinne anbudet.

Men det er fordeler med å være liten.

- Fordelen med å være såpass få er oversikten. Vi kjenner kundene, og vi er dedikerte. Også er det jo enklere å holde motivasjon og godt fellesskap i bedriften, mener Øyrås.

- Vi er jo spesialister her, og ansetter langt flere driftere enn selgere. Vi har nok flere dedikerte teknikere enn de store, legger Habberstad til.

Spesialisering betyr også at Purity ligger godt plassert til å ligge litt foran konkurrentene. Som Øyrås forklarer det, så handler ikke selskapet om å selge bokser, men å være en samarbeidspartner og rådgiver. Det er også en del av planen bak eget datasenter.

Med datasenter på plass, er det rom for nye løsninger, og når det gjelder skytjenester er det i hovedsak tre valg: lokal løsning, der alt lagres hos kunden, ren skyløsning hvor alt er lagret hos Purity og en hybridløsning med egen backup og lagring i tillegg til replikering av data til datasenteret.

Spesielt hybridvarienten blir bare mer aktuelt fremover, og er etterspurt av kundene, forklarer Habberstad.

Mens selskapet går så det griner, legges også planer for fremtiden. Purity går trygt i pluss, og det er ingen hemmelighet at det er ønske om utvidelse. Selskapet har allerede mye aktivitet i for eksempel Stavanger og Bergen, og ser også på muligheter i nabolandet mot øst.

- I løpet av de neste fem årene håper vi også å være på plass i Sverige, forteller Øyrås.

- Det er en spennende vei videre, avslutter han.