Lanserer tre nye nettbrett

Lanserer tre nye nettbrett

Ryktene forteller at Microsoft planlegger å lanserer tre nye modeller av nettrettet Surface neste år.

Det er en kilde med kallenavnet MS Nerd, som sies å være godt kjent med selskapets planer, som sier at Microsoft kommer til å gi ut tre nye nettbrett neste år. Nettbrettene vil bestå av en ny modell av Surface RT, en ny modell av Surface Pro, og en tredje modell som skal få navnet Surface Book. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Den nye modellen av Surface RT kommer i motsetning til den nåværende modellen, ikke ha Nvidias Tegra 3-prosessor. I stedet vil den bruke en prosessor fra Qualcomm og ha en mindre skjerm på 8,6 tommer i stedet for 10,6 tommer.

Den andre generasjons Surface Pro skal, fortsatt ifølge ryktene, ha en større skjerm på 11,6 tommer. Den nåværende har en skjerm på 10,6 tommer. I stedet for å bruke en Intel-prosessor, kommer den, ifølge MS Nerd, til å ha AMDs Temash APU. AMDs prosessorer er ikke like kraftfulle som Intels, men kan forhåpentligvis tilby bedre batteritid.

Den tredje modellen som skal få navnet Surface Book, kommer til å ha en skjerm på 14,6 tommer og ha Intels Hashwell-prosessor. Hashwell er Intels erstatter for Ivy Bridge som brukes i den første modellen av Surface Pro.

MS Nerd har tidligere vært en pålitelig kilde for Microsoft-informasjon. Allerede i mars lekket den anonyme kilden at Windows Phone 7 bare kom til å få et fåtall av de nye funksjonene i Windows Phone 8. Denne informasjonen har senere vist seg å være riktig.

Les om: