Lanseringsskred på CES

Lanseringsskred på CES

Tavle-pc dominerte årets store forbrukerteknologimesse.

Den store forbrukerteknologimessen CES er vel i havn. Nyvinningene som blir presentert går fra det innovative til det nærmest absurde. Man kan for eksempel beskue Hannsprees LCD-tv formet som en polarbjørn eller Oregon Scientifics aromaterapiklokke, side om side med pc-er, tv-er, telefoner og andre oppsiktsvekkende innovasjoner .

LES OGSÅ: De 15 beste fra CES

Godt år for brett

Tavle-pc dominerte CES. Ni forskjellige varianter har blitt presentert i år fra produsenter som Lenovo, Sony og HP. I tillegg øker hypen rundt Apples lenge bebudete variant som etter ryktene blir sluppet i slutten av måneden. På messen har Lenovos hybridprodukt Ideapad U1 Laptop fått en del oppmerksomhet.

Dette er en pc hvor du også kan ta skjermen av og bruke den som tavle. Produktet lanseres i USA i sommer, og vil koste under 1000 dollar. Sony's Dash Mobile Internet Device tar en annen vei. Den vil koste 200 dollar når den slippes på markedet, og har ikke lagringsplass i det hele tatt. Den er altså ment som et rent surfebrett.

Er 3D fremtiden?

TV i tre dimensjoner har også preget messen. Både Toshiba, Samsung, Sony og Panasonic forventer og satser stort på at tv-tittere snart kommer til å ønske seg å se filmer med brillene på hjemme i stua. Sony kommer med sin variant i sommer, mens Samsung har varslet at en tredjedel av tv-modellene i det kommende året vil støtte teknologien.

Lengst av alle har kanskje Panasonic dratt det. De kommer med fire modeller i løpet av året. De har også fulgt opp dette med et samarbeide med Directv om å tilby tre 3D-kanaler til sommeren. I tillegg viste de fram sitt 3D-kamera, som er ment å tilgjengeliggjøre det som i utgangspunktet er en svært dyr måte å lage film på.

Svevende sensasjon

Det enkeltproduktet som allikevel skapte kanskje størst forbløffelse var Parrot A.R. Drone, et Iphonestyrt helikopter. Fartøyet har fire rotorer, er wi-fi-styrt og er ifølge mange av de som har testet det under messen overraskende enkelt å styre. Dette skyldes innebygde ultralydsensorer og gyroskoper som gjør at helikopteret holder seg stabilt og unngår harde landinger. Slippdato for det eksklusive leketøyet er ennå ikke fastsatt, men det blir i løpet av året - så får man se om dette er den store hiten under juletreet neste desember.