Lavere pris, lave spesifikasjoner

Lavere pris, lave spesifikasjoner

Apple har lansert en rimelig 21,5-tommers iMac – med beskjedne spesifikasjoner.

9290 kroner er den nye startprisen på iMac-familien etter at Apple nå har lansert en ny «billigmodell».

Den nye 21,5-tommersmodellen koster 1700 kroner mindre enn den iMac-en som var rimeligst frem til onsdag 18. juni, da den nye modellen ble introdusert.

Historisk sett er dette en av de billigste iMac-ene som har vært på markedet siden Apple introduserte denne produktfamilien i 1998.

Men våre kolleger hos britiske Macworld konstaterer at det i 2009 fantes en enda rimeligere iMac, i hvert fall på det britiske markedet – en av datidens 20-tommersmodeller.

Verdt pengene?

Det store spørsmålet er om den nye 21,5-tommersmodellen til vel 9000 kroner er verdt pengene. Britiske Macworld konstaterer at prisen synes vel høy i forhold til de beskjedne spesifikasjonene.

Den nye 21,5-tommers iMac-en har tokjerners Intel Core i5-prosessor på 1,4 gigahertz og kommer som standard med en disk på 500 gigabyte.

Den iMac-en som var rimeligst forut for denne lanseringen og som fortsatt er i salg for 10.990 kroner, har til sammenligning en firekjerners Intel Core i5-prosessor med klokkefrekvens på 2,7 GHz, og lagringsplassen er på én terabyte.

Mens den nevnte maskinen har Intel Iris Pro integrert grafikk, er den nye iMac-en utstyrt med Intel HD Graphics 5000, som er en litt eldre generasjon av Intels integrerte grafikkarkitekturer.

Både den forrige billigste og den nye billigste iMac-en har standard internminne på åtte gigabyte.

Prisene på vei nedover?

Både britiske og amerikanske Macworld fastslår at Apple også har senket prisene på de øvrige iMac-modellene.

For den dyreste av iMac-ene (før man går inn på spesialtilpassede bestillinger) er det snakk om en prisreduksjon på rundt 150 pund (vel 1500 kroner), ifølge britiske Macworld.

Onsdag ettermiddag så det imidlertid ikke ut til å være noen endringer av prisene på eksisterende iMac-modeller hos Apples norske nettbutikk, med unntak av den nye lavpris-modellen.

Amerikanske Macworld fastslår at Apple nå synes å bryte med sin tradisjon om ikke å sikte på lavprisdelen av markedet. Hensikten kan være å ta pulsen på den rimeligere delen av markedet med tanke på posisjonering av kommende Mac-modeller, heter det.

Les om:

Komponenter