Legendarisk kryssord for iPhone

Legendarisk kryssord for iPhone

New York Times-kryssordet rett i lommen - tar du utfordringen?

Det amerikanske medie-huset The new York Times (NYT) går nye veger i å møte en skiftende medie-hverdag. Siste oppfinnsomhet er å gjøre det daglige kryssordet tilgjengelig for iPhone-brukere.

Dessverre er det ikke billig. Les videre.

LES OGSÅ: «Google-killer» klar for iPhone

NYT-kryssordet er legendarisk, og for mange new york-ere et kjekt tidsfordriv på T-banen. Nå ligger listen muligens noe høyere for dem som ikke har engelsk som morsmål, men med gjennomsnittlig gode norske engelsk-kunnskaper er dette innen rekkevidde også for norske pendlere.

Hint

NYT-kryssordet for iPhone gir deg daglig et ferskt kryssord for hele 2009. I tillegg kan man få tilgang til arkivene, dersom man har store ambisjoner. Hele 4'000 kryssord ligger på lager der, så regnfulle sommere er ikke noe problem lenger. Og dersom man trenger litt assistanse, er det både hint- og hjelpefunksjoner som bokstav- og ordkontroll tilgjengelig.

Spesielt det sistnevnte gjør slike programmer mer interessante til hverdagsbruk enn deres papir-kollegaer. Og for å forenkle skrive-prosessen kan ordleken også fylles ut fra en liste-visning istedenfor i selve kryssord-rutebrettet. Dette er faktisk ganske hendig, da navigering i rutene kan være noe trøblete på en liten skjerm.

Takket være nett-tilgang har applikasjonen også en sosial komponent. Man kan sende meldinger til venner, samt sammenlikne ens egne tider med andre. Og for de virkelig dyktige finnes det highscore-tabeller online som man kan måle seg mot - og kanskje havne på?

Mer enn bare kryssord

Men NYT-programmet er faktisk mer enn bare et kryssord. Programmet har innebygget lydtapet, og du kan også velge din egen hjernestimulerende bakgrunnsmusikk. Og trenger du å sjekke aktuelle nyhets-referanser er det en innebygget visning av The New York Times' forside med siste nytt. En kjekk måte å bygge vokabular på.

Ikke billig

NYT-kryssordet er meget innholdsrikt som iPhone-applikasjon, men med prisen på 55 kroner i våre øyne noe overpriset - spesielt med tanke på at programmet bare varer ut kalenderåret samtidig som innholdet faktisk er gratis på en vanlig datamaskin med nett-tilgang. Entusiaster vil likevel kunne ta seg råd.

The New York Times Crosswords Daily 2009 for iPhone kan lastes ned her . Husk at språket er engelsk. Et angelsaksisk (engelsk avstamning, 12 bokstaver) alternativ er USA Todays kryssord til 29 kroner - se her .

LES OGSÅ: New York Times-leser for Mac

Les om: