Leica til 70 000

Leica til 70 000

Leica er på banen med en spesial-pakkeløsning til den nette sum av 70 905 kroner. Inklusive mva.

Den nye Leica-pakken inneholder en olivengrønn «safari-utgave» av Leica M8.2, som er den nyeste digitale versjonen av det klassiske Leica-kameraet, med 28 mm-objektiv, eksklusiv skulderbag i matchende farge og bærerem i ekte kalveskinn.

Prisen som Leica-importør Leif Farnes AS har satt på pakken, er altså 70 905 kroner inklusive mva.

Leica-kameraet kommer med matchende olivengrønn kamerabag og lærrem.

For samlere

Nå skal det i sannhetens navn sies at dette ikke er ment som noen tilbudspakke av den tradisjonelle sorten, der poenget er å levere en samlepakke av produkter til særdeles gunstig pris.

I stedet er denne pakken myntet på samlere. Det vil bare bli produsert et begrenset antall på maksimalt 500 eksemplarer av pakken, og de enkelte komponentene i den kan ikke fås kjøpt separat.

LES OGSÅ: Lær alt om fotografering

Spesialutgaven Leica M8.2 «Safari» er ikke det første kameraet Leica har produsert i denne fargen. Den olivengrønne fargen har vært brukt på to tidligere modeller.

I 1960 årene ble olivengrønne M-kameraer produsert til det militære og brukt i forbindelse med overvåkning og dokumentarfotografering.

Den andre olivengrønne modellen, Leica R3 «Safari», ble introdusert i 1977/1978 og er i dag et meget ettertraktet og verdifullt samlerobjekt, ifølge Lars Farnes AS.

LES OGSÅ: Nytt Nikon-flaggskip

Her er detaljene om hva pakken inneholder, slik det hele beskrives av importøren:

Kameraet

Leica M8.2 «Safari». Toppdeksel, bunnplate, kamera bakstykke og skinntrekk type «Vulkanit» er dekket med en motstandsdyktig olivengrønn maling, som gir godt grep. Toppdekselet er inngravert med tradisjonell Leica gravyr. Alle operative deler er gjort i forkrommet sølv og således står i stil med sølvobjektivet. De tekniske spesifikasjonene er identisk med den regulære Leica M8.2.

Objektivet

Leica M8.2 «Safari» i sitt rette miljø.

Leica Elmarit-M 28mm f/2,8 ASPH anodisert sølv. Dette anvendelige objektivet har vært meget populært helt siden det ble lansert. Den kompakte konstruksjonen og fremragende utførelsen gjelder også for denne sølvversjonen. Denne utførelsen er kun tilgjengelig sammen med «Safari»-kameraet. Ved å sølvanodisere aluminiumsdelene blir den lave vekten på kun 180 g beholdt. Objektivet leveres komplett med den klassiske metall-motlysblenderen, også sølvanodisert.

LES OGSÅ: 21 megapiksler fra Canon

Bagen

Billingham Kombinasjonsbag M «Safari». Den engelske spesialisten på høykvalitets bagger, Billingham, produserer eksklusivt for Leica M8.2 «Safari» en bag som matcher kameraets olivengrønne farge med lysebrune skinnkanter. Billingham kombinasjonsbag M «Safari» er laget av det vannavstøtende materialet «FiberNyte» og tar hele «Safari»-settet i tillegg til ekstra objektiver og tilbehør. Justerbare, polstrete skillevegger sørger for at kamera og objektiv er godt beskyttet.

Bærerem

Ekte lær med Leica-logo. Oversiden av den elegante bæreremmen er i kalveskinn, undersiden i anti-skli svinelær. Den meget høye kvaliteten understrekes av sømavslutningen. Midt på remmen er Leica logen presset inn.

Kundene får for ordens skyld også med et opprinnelses-sertifikat.