Leiefilm på vei til Android

Leiefilm på vei til Android

Google lanserer filmleie på Android, kobles mot Youtube.

Google er aktive på underholdningsfronten om dagen. Denne uken har de lansert tjeneste for musikkstreaming og utleie av spillefilmer via Youtube. I går fulgte de også opp med å lansere filmleie på Android Market.

Den nye filmtjenesten på Android Market skal fungere også på Youtube, og motsatt. Leier du en film Youtube kan du altså også velge å se den på en Android-telefon eller nettbrett, og motsatt.

Filmtjenesten får en egen fane i Android Market, kalt Movies. Her kan brukerne leie vanlige spillefilmer, til priser fra to dollar og oppover. Filmer i HD-kvalitet er de dyreste, og koster fra fem dollar.

Dersom du har en Android-telefon med hdmi-utgang vil vi tro det da er mulig å se filmen på tv-skjermen. Ellers har HD begrenset nytte på så små skjermer som mobiltelefoner og nettbrett.

Du kan velge om du vil streame filmene eller laste dem ned til telefonen eller nettbrettet, sistnevnte kan være en fordel om du ikke er i nærheten av et trådløsnett.

Tjenesten blir tilgjengelig for smarttelefoner med Android 2.2 eller nyere i løpet av de neste par ukene. Nettbrett som oppdateres til Android 3.1 får den nye filmtjenesten automatisk. Tjenesten er allerede oppe og går på pc - i USA. Det gjelder for så vidt alle de nye tjenestene fra Google: enn så lenge er de kun tilgjengelige i USA.

Det har heller ikke blitt sagt noen om når de nye tjenestene eventuelt blir tilgjengelig utenfor USA. Vi kan håpe at det ikke tar for lang tid, men erfaringsmessig kan fasiten også bli at det tar flere år, eller aldri skjer.