Lekkert til skrivebordet

Lekkert til skrivebordet

Dell lanserer en ny serie med nette og pene stasjonære pc-er.

Selskapets nye serie, kalt Studio Hybrid 80, skal være opp mot 80 prosent mindre enn en gjennomsnitlig stasjonær pc. I tillegg hevder selskapet at strømforbruket er cirka 70 prosent lavere enn med en vanlig skrivebordsmaskin.

Dell har under utviklingen av den nye serien hatt som mål å lage en pc som kan få plass nær sagt hvor som helst, være seg det er på kontoret eller hjemme. Det har resultert i maskiner som er både små og lekre.

Studio Hybrid 80 vil i basisversjonen leveres med en Intel Celeron-prosessor med én kjerne, men kan oppgraderes til tokjerneprosessor fra Intel. Ellers er det mulighet for opp til fire gigabyte minne og harddisk på kurante 320 gigabyte. Selvfølgeligheter som lydkort og støtte for gigabit ethernet er også på plass. Grafikken håndteres av en integrert Intel 3100-brikke.

Det vil også bli mulig å bestille maskinen med støtte for trådløst nettverk, for de som har sett seg lei på nettverkskabler og switcher. For de filminteresserte kan det være verdt å merke seg at maskinen i løpet av sensommeren også vil kunne leveres med Blu-ray-spiller.

For å kunne lage maskinen så liten som overhodet mulig, har Dell i all hovedsak benyttet seg av komponenter vi normalt sett finner i bærbare pc-er.

Maskinene, som leveres med Windows Vista, skal etter alt å dømme være klare for salg i løpet av august. Prisene starter på like i overkant av 5 000 kroner her til lands. For den prisen får du en Studio Hybrid med Intel Celeron 550-prosessor på 2.0 GHz, 1 gigabyte minne og 160 gigabyte harddisk.

Studio Hybrid leveres i syv forskjellige fargevarianter; skifergrått (standard), smaragdgrønt, kvartsrosa, rubinrødt, topasoransje, sapphire blue eller bambusfarget. Ønsker du bambusvarianten må du legge til 740 kroner på prisen, mens de resterende fargevalgene koster 160 kroner ekstra.

Blir Studio Symphony for stort? Sjekk denne mikro-pc-en med 12V.

Les om: