Lenovo fra verst til best på ett år

Lenovo fra verst til best på ett år

Kinesiske Lenovo er it-industriens miljøfrontfigur. Bransjen har gjort framskritt, men Computerworlds miljøtest viser store forskjeller.

Henrik Pedersen, miljøbiolog i Greenpeace Norden har gått gjennom punktene med miljøtiltak som Computerworld har fått på forespørsel fra åtte sentrale leverandører: Dell, Apple, Lenovo, Sun Microsystems, Cisco, IBM, Lexmark og HP.

Han mener det har skjedd en markant endring på kort tid og roser it-selskapenes omstillingsevne.

- De er i stand til å endre sin miljøpolitikk hurtig. På bare ett år har de fleste kommet med klare mål om å bli kvitt PVC og bromerte flammehemmere. Snart kommer produkter helt uten disse stoffene, bemerker Pedersen.

Solcellepanel

Med solcelle-drevne pc-er har kinesiske Lenovo plassert seg helt i teten av it-selskapene når det gjelder å fremme miljøvennlige produkter og energivennlighet. Selskaper scorer, sammen med Dell, høyt på de fleste målbare tiltakene.

På Greenpeace' nylig oppdaterte "Guide to Greener Electronics" har det kinesiske selskapet krøpet fra bunnsjiktet til den fremste av pc-produsentene bare siden august i fjor.

- Det Lenovo gjør er virkelig spennende. Med solcellepanel baker selskapet også energisparing inn i selve produktene. Og de forplikter seg til å fjerne alle bromerte flammehemmere og PVC. De er første ute med å kjøre fram alternativ energi som et konkurransefortrinn, og kan derfor bli viktige. Rollen som OL-sponsor gir dem jo en viss innflytelse, sier Henrik Pedersen, miljøbiolog i Greenpeace Norden.

Foruten Lenovo vil Pedersen også fremheve Dell, som har mange konkrete målsetninger.

Les om disse og andre produsenters målsetninger og rankinger i ukens papirutgave av Computerworld. Skaff deg et gratis prøveabonnement her.

Les om:

Komponenter