Lenovo inn i servermarkedet

Lenovo inn i servermarkedet

Lenovo går nå inn i servermarkedet med fem maskiner myntet på små og mellomstore bedrifter.

For mindre kontorer lanserer Lenovo tårnmodellen ThinkServer TS100 og rackmodellen ThinkServer RS110. Maskinene er ifølge selskapet designet for å håndtere forholdsvis enkle applikasjoner, som e-post, direktemeldinger og fillagring, men kan også benyttes som web-servere.

For mellomstore bedrifter lanseres tårnmodellen ThinkServer TD 100, TD 100x og rackmodellen ThinkServer RD 120. Disse maskinene skal kunne håndtere alle grunnleggende oppgaver, men også mer avanserte som virtualisering og databaseapplikasjoner.

Maskinene kan leveres med Microsoft Windows og Novell SUSE Linux, men er også sertifiserte for VMWare og Red Hat.

Lenovo tilbyr 90 dagers vederlagsfri bruk av Lenovo Priority Service for alle ThinkServer-kunder, heter det i en pressemelding fra selskapet.

LES OGSÅ: Lenovo med servere

Lenovo Productivity Service tilbys kunder som ønsker en utvidet serviceløsning. Kunden kan I tillegg til disse programmene velge servicekomponenter som passer best, som responstid ned til fire timer, online backup, løsninger for gjenoppretting og mulighet til å beholde harddisk ved feil innenfor garantiperioden.

Alle maskinene leveres med tre ulike verktøy for oppstart og daglig drift av serverne. Det omfatter et verktøy for enkelt oppsett av maskinen (ThinkServer EasyStartup), og et enkelt oppdateringsverktøy for firmware og drivere (ThinkServer EasyUpdate).

Sammen med LANDesk har Lenovo utviklet et verktøy for enklere og standardisert serveradministrasjon og overvåkning (ThinkServer EasyManage).

Maskinene koster fra rundt 3800 kroner, eksklusive merverdiavgift.

Les om:

Komponenter