Lenovo nest størst på pc

Lenovo nest størst på pc

Lenovo er nå verdens nest største pc-produsent, viser ferske tall ifølge analyseselskapet IDC.

Lenovo har en markedsandel på 13,7 prosent, med en leveranse på rekordmange 12,6 millioner enheter i tredje kvartal. På samme tid i fjor hadde de en markedsandel på 10,4 prosent.

Tjener på bedriftene

Til sammenligning har Dell nå 12 prosent markedsandel og leverer 11 millioner pc-er på verdensbasis. Etter tredje kvartal i fjor lå de på andreplass med en markedsandel 12,6 prosent.

Lenovo ligger nå et drøyt prosentpoeng over konkurrenten.

- Den strategien vi har lagt og jobbet etter de siste to og et halvt årene gir resultater. sier Geir Erik Lian, Norges-sjef i Lenovo.

Han viser til at spesielt bedriftsmarkedet går for Lenovo.

- I Norge har vi en spesielt sterk posisjon i forretningsmarkedet, og har hatt en svært god vekst i samme periode, sier han i pressemeldingen.

HP øker

Til tross for at HP muligens vil selge sin pc-divisjon opplever de økt vekst i tredje kvartal. De rager på topp med en markedsandel på 18,1 prosent. På samme tid i fjor var markedsandelen på 17,8 prosent.

Acer taper

Den største skuffelsen går til Acer som nå har en markedsandel på 10 prosent. Det er nedgang fra 13,1 prosent i fjorårets tredje kvartal.

På femteplass ligger Asus på femteplass med 6,5 prosent markedsandel. Det er en oppgang på 30 prosent fra 5,2 prosent i fjor.

- Forhandlerne fortsetter å kjempe mot det langsomme markedet og produktforandringer. Selv om vi ikke ser nettbrett og andre innretninger som erstatter pc, setter brukerne spørsmål ved hvordan disse produktene vil utvikle seg, sier direktør for konsumentmarkedet i IDC, Loren Loverde.

Les om: