Lenovo-sjef  tar over AMD

Lenovo-sjef tar over AMD

Rory Read fra Lenovo vil møte store utfordringer når han nå går til brikkeprodusenten AMD.

Advanced Micro Devices har jaktet ny konsernsjef i noen måneder, og henter ny sjef hos pc-produsenten Lenovo. Rory Read har fram til nå vært daglig leder (COO) i Lenovo.

AMD har flere utfordringer en ny sjef må ta tak i. De har fullstendig falt igjennom i nettbrettmarkedet, og taper markedsandeler mot Intel i server-markedet. Framgangen de har i pc-markedet med Fusion-brikken er et lyspunkt, men det er et marked med synkende totalsalg. I totalmarkedet har AMD 19,4 prosent, opp fra 17,2. Intel dominerer på toppen med sine 79,9 prosent.

- Read er et ideelt valg for å øke farten på AMD mot toppen som brikkeprodusent. Kundeorientering og god strategisk tenking vil øke rollen kunden skal ha innad i AMD, sier Bruce Claflin, styreleder i AMD, til Computerworlds nyhetstjeneste.

AMD har lansert produkter og strategier som skal gi selskapet muligheter til å vokse inn i servermarkedet og markedet for mobile enheter. Ny 16 kjerners server-prosessor med kodenavn Interlagos skal komme seinere i dette kvartalet.

Selskapet har lett etter ny konsernsjef siden Dirk Meyer gikk av i januar, etter å ha røket uklar med styret i AMD om retningen til mobilsatsingen. Finansdirektør Thomas Seifert som har fungert i stillingen, går tilbake til sin gamle rolle.

Read starter i AMD omgående. Lenovo har ingen umiddelbare planer om å erstatte ham.

Les om:

Komponenter