Lenovo vant kanalpris

Lenovo vant kanalpris

Lenovo har vunnet EMEA Channel Academys pris som årets europeiske pc-leverandør.

Det var messedeltakerne under kanalmessen Distree XXL som stemte frem vinneren blant de fem nominerte. Kriteriene for å bli nominert var blant annet kanalstrategi, prispolitikk, lagerhåndtering, produktutvikling og marginmuligheter.

Lenovo var nominert til prisen sammen med Acer, Asus, HP og Samsung.

- Prisen er en anerkjennelse av vårt arbeid med å støtte opp under kanalen og legger opp til mer aggressive vekstambisjoner mot smb- og forbrukermarkedet, sa Robert Pasquier, ansvarlig for Lenovos kanalorganisasjon i Vest-Europa, under en gallamiddag i forbindelse med prisutdelingen.

Ny kanalstrategi

Høsten 2009 lanserte Lenovo en ny kanalstrategi som resulterte i en salgsøkning på 35 prosent i Vest-Europa i løpet de tre første kvartalene av 2010.

- I 2010 har vi skapt en enorm framgang i implementeringen av vår forenede kanalstrategi, noe som fører til store fordeler for våre partnere og kunder. Dette hjelper oss å vokse fortere enn markedet i Vest-Europa, sier Pasquier i en pressemelding.

I dag går 90 prosent av salget gjennom Lenovos strategikanal som blant annet er basert på forenklede salgsrutiner og økt støtte til marketing.

Les om: