Leopard allerede oppdatert

Leopard allerede oppdatert

Mac OS X 10.5 Leopard er allerede oppgradert til versjon 10.5.1, bare tre uker etter lanseringen.

Ikke før har Apple tettet 41 sikkerhetshull i sin forrige operativsystemversjon, Mac OS X 10,4, som mange fortsatt benytter, så kommer en oppdatering også til nye Mac OS X 10.5, som ble lansert for bare tre uker siden.

Torsdag 15. november kom den store oppdateringen til Mac OS X 10.4, og dagen etter, fredag 16. november, la Apple ut en oppdatering til 10.5, som også er kjent under navnet Leopard.

LES OGSÅ: 41 hull i OS X

Oppdateringene er samlet i en nedlasting på i underkant av 40 megabyte og omfatter en rekke av programmene og systemkomponentene i Mac OS X 10.5.

Mail-forbedringer

Programmer som Diskverktøy, iCal og Mail er blant dem som er oppdatert, i tillegg til sikkerhetskopi-løsningen Time Machine, det trådløse nettverkssystemet Airport og en del komponenter for nettverk, sikkerhet, brannmur og utskrift.

LES OGSÅ: Slik er Leopard

Apples programmerere skal blant annet ha greid å fjerne en påvist risiko for datatap når man flytter filer mellom ulike partisjoner. Kompatibilitetsproblemer med Adobe Flash-applikasjoner skal også være løst.

Rettelsene i Time Machine dreide seg blant annet om problemer som var oppdaget i forbindelse med bruk av disker med mer enn 512 gigabyte lagringsplass.