Lettvinn videokonvertering for Mac

Lettvinn videokonvertering for Mac

Stort enklere enn dra-og-slipp blir det vel ikke?

Permute fra Fuel Collective er det siste skuddet på stammen av mange videokonverterings-programmer som etterhvert finnes på Mac-plattformen. Men få er enklere i bruk.

Permute kommer inn som en liten hjelper i de fleste tilfeller der du sitter på en video-kilde som du ikke kan se på din Mac.

Eller der du ønsker å konvertere video til en spesiell avspiller, for eksempel en Apple TV, en iPhone eller en iPad. Nyheten spiser mange - dog ikke alle - av alle de myriader av videoformater som finnes for de forskjellige plattformene.

Det mest nevneverdige unntaket er det ganske utbredte Windows-formatet WMV fra Microsoft. Men utviklerene er klar over dette, og vi håper på en forbedring i senere versjoner. Grunnen til at ikke WMV-støtte er implementert går blant annet på formatets DRM-implementering. Permute lar det ikke omgå slike kopisperrer.

Dra og slipp

Konverteringsprosessen kunne knapt vært enklere. Dra og slipp en videokilde (også .dvdmedia eller VIDEO_TS-mapper) over i Permute-vinduet, velg en konverteringsprofil fra en nedtrekksmeny, og trykk på Start. Det er alt som skal til.

Du kan tilrettelegge dine egne konverteringsprofiler dersom det er ønskelig. Permute lar deg også omvandle flere filer etter hverandre automatisk ved hjelp av den innebygde køfunksjonen.

Svisj!

Og så går det unna - for Permute er rask. Kjernen i programmet er skrevet i 64-biters kode. Så på nyere Mac-er med prosessorer som har støtte for 64-bite utnyttes dette potensialet fullt ut. Og i de aller fleste tilfellene vil Permute også utnytte alle prosessorkjerner som du har til disposisjon (avhengig av filformatet).

Hemmeligheten bak hurtigheten i Permute ligger i at programmet er skrevet utelukkende for nyere Mac-er som kjører den siste versjonen av Apples operativsystem, OS X 10.6 Snow Leopard.

Og dermed også at Mac-en din har en Intel-prosessor under panseret. Permute er i så forstand et nyere program som faktisk utnytter mulighetene i parallellprosessering som ligger i OS X 10.6.

Les også: Slik får man tilgang til iPad-programmer og filmer

Du kan lese mer om Permute hos Fuel Collective her. Fullt fungerende demo-versjon kan lastes ned og brukes til ti konverteringer. Fullversjon av programmet koster 15 dollar - omlag 90 kroner (inntil videre må man ha PayPal-konto for å kjøpe en lisens). Permute er med sine 2 megabyte like kompakt som det er enkelt i bruk.

Les om:

Komponenter