Leverer skole-Mac-er for 22 millioner

Leverer skole-Mac-er for 22 millioner

Eplehuset skal levere et større volum med Mac-er til skoleelevene i Rogaland.

Elever som velger Mac foran pc i Rogaland får det levert av Eplehuset som har en rammeavtale med Rogaland Fylkeskommune.

I disse dager leverer Eplehuset 2000 Mac-er til elever i den videregående skole i Rogaland. I tillegg leveres et større volum direkte til skolene igjennom hele året.

To avtaler sikrer leveranser for mer enn 20 millioner kroner.

Får velge

- Spesielt i Rogaland er elevenes mulighet til å velge mellom Mac og Windows. Det er interessant å se at en stor del av elevene velger Mac, selv om det medfører noe høyere kostnader, sier salgssjef Erlend Larsen i Eplehuset til Macworld.nos søsterpublikasjon IT-Bransjen.

Han synes spesielt valgfriheten er viktig for elevene og er glad for å bidra at Rogaland slipper merarbeid med leveringen.

- Alle elever bestiller direkte, får maskinen direkte og håndterer all service og support selv. Det gjør at fylket slipper denne belastningen, eleven får bedre hjelp og en rekke formelle omveier er fjernet for brukeren, forteller han.

Etter å ha bestilt Mac-en på nett kan elevene hente den i en fysisk butikk, på utvalgte skoler eller velge å få den tilsendt i posten.

- Denne avtalen er av stor viktighet for oss, både fordi den gir et stort volum, men også siden den signaliserer kraftig de endringene som skjer i skolesektoren. Det viktigste signalet Rogalandsavtalen sender er etter vår mening respekten for at elever skal få velge selv og at skolen skal legge til rette for disse valgene, sier Larsen.

Verdt 16 millioner

Apple-forhandleren er nå inne i sitt andre året på det som er en fireårig avtale med fylkeskommunen.

- I år forventer vi å levere for cirka 16 millioner på avtalen, samt cirka seks millioner på en annen rammeavtale med Rogaland for levering av maskiner direkte til skolene, fortsetter Larsen.

Eplehuset har samarbeidet med Rogaland Fylkeskommune siden 2008.

Les om:

Komponenter