LG øker skjermproduksjonen

LG øker skjermproduksjonen

Ny fabrikk til 11 milliarder kroner i Sør Korea.

Selskapets nye fabrikk vil i all hovedsak benyttes til å lage lcd-paneler til tv-er, og åpningen skjer kun kort tid før konkurrenten Samsung planlegger å åpne sin nye fabrikk for panelproduksjon.

Den nye fabrikken er utstyrt med det som betegnes som 8. generasjons produksjonsutstyr. Det innebærer blant annet at fabrikken er i stand til å behandle moderpaneler i glass på hele 2,2 x 2,5 meter, som igjen benyttes til å produsere flere lcd-paneler. De forskjellige produksjonsgenerasjonene er egnet til forskjellige panelstørrelser, ettersom de takler glassplater i forskjellig størrelse. Derfor optimaliseres hver generasjon slik at man får minst mulig glass til overs etter at moderpanelene er delt opp.

LG planlegger å produsere paneler på 32, 47 og 55 tommer ved den nye fabrikken.

LES OGSÅ:

De ulike panelteknologiene

Kapasiteten vil være 20 000 moderpaneler hver måned, som igjen deles opp i flere mindre paneler. Selskapet håper imidlertid å øke kapasiteten til 83 000 moderpaneler per måned innen utgangen av 2009.

Nest størst

Ifølge DisplaySearch er LG Display verdens nest største produsent av lcd-paneler, bak hovedkonkurrenten Samsung. Med den nye fabrikken håper selskapet å øke salget av paneler til det stadig voksende tv-markedet. Ikke minst vil Kina være et satsningsområde i tiden som kommer, blant annet takket være en statlig innsats for å øke salget av forbrukerelektronikk i utkantstrøkene i landet.

DisplaySearch ser for seg at det globale salget av lcd-tv-er vil øke fra rundt 134 millioner enheter til 181 millioner tv-er i 2011. Økt salg til tross, det ser ikke ut til at panel- eller tv-produsentene vil økte inntjeningen. Takket være økt konkurranse er prisene fortsatt under sterkt press, noe som vil nær nulle ut effekten av det økte salget.

S-LCD, som er et samarbeidsprosjekt mellom Samsung og Sony, vil åpne sin nye fabrikk med 8. generasjons produksjonsteknologi i løpet av 2009. De to selskapene la frem planene for denne fabrikken i april 2008. Fabrikken, som er ventet å koste 1,8 milliarder dollar, vil etter alt å dømme starte panelproduksjonen i perioden mellom april og juni i år. Også denne fabrikken er blitt lagt til Sør Korea.

LES OGSÅ:

Slik velger du riktig skjerm

Les om: