Lian Li tenker koffert

Lian Li tenker koffert

Lian Li sitt nye kabinett rettes mot dem som skal frakte den stasjonære med seg. Kabinettet minner mye om en metallkoffert.

En svært kraftig bærbar pc kunne vært drømmen når man skal rundt på LAN-party, men skal man ha noe som leverer ytelsen av en middels kraftig spill-stasjonær, er prisen fortsatt ganske høy – og man mister muligheten til å gjøre oppgraderinger etter hvert som det for eksempel kommer raskere grafikkort.

Man finner flere casemod-eksempler der entusiaster har bygget pc-e rinn i metallkofferter. Dette gir et robust kabinett som er lett å frakte med seg. Og det kan nok være dette Lian Li har blitt inspirert av for deres nyeste kabinett som rettes mot dem som trenger å frakte pc-en med seg til LAN-party på en enklere måte.

Kabinettet er i aluminium og veier tomt rett i overkant av 3 kilo. Det har et utseende som tildels er typisk Lian Li. På toppen finner man bærehåndtak og hjørnene er forsterket.

LES OGSÅ:

TEST: Cooler Master Silenco 550 - Kabinett for stille pc

Mini-ITX

Man trenger ikke et ATX-hovedkort i dag for å bygge en kraftig og velutstyrt pc. For noen år tilbake var mini-ITX-formfaktoren i hovedsak benyttet til prosessorer med ekstra lavt strømforbruk – noe som også var utgangspunktet når VIA lanserte formfaktoren, og da med hovedkort for deres lavenergiprosessorer.

I dag finner man hovedkort som støtter en del av de kraftigste prosessorene på markedet. Samtidig benyttes de nyeste brikkesettene fra Intel, som for eksempel P67 og Z68. Dette kan man kombinere med kraftige prosessorer som Core i5 og Core i7. Forskjellen mellom et mini-ITX-hovedkort og et vanlig hovedkort i dag kan bli mengden kortplasser og minnesokler, i tillegg til noe mindre ekstrafunksjonalitet rettet mot blant annet overklokkere.

Et mini-ITX-hovedkort måler 17x17 cm, hvilket gir muligheten for å benytte hovedkortet i et kompakt kabinett – perfekt når kabinettet skal fraktes med seg.

LES OGSÅ:

TEST: Helt stille stue-pc

En utfordring med kompakte kabinetter som skal være egnet til spill-pc-er er størrelsen på kraftige grafikkort og termiske egenskaper. De termiske egenskapene burde ligge an til å være kurante gjennom en 14 cm vifte plassert i front i kombinasjon med viften man har i strømforsyningen. I sine spesifikasjoner oppgir Lian Li at grafikkort med opptil 30 cm lengde skal være støttet, og det er også på plass en støtteanordning for at ikke tunge grafikkort skal løsne under frakt.

Vi har ikke funnet pris hos norske forhandlere for kabinettet foreløpig, men sett ut i fra prisen på det amerikanske markedet vil vi estimere at prisen blir mellom 1200 og 1500 kroner i Norge.

Mer informasjon: www.lian-li.com

LES OGSÅ:

TEST: Fractal Design Define XL: Rimelig kabinett for de kravstore