Linux tar av i Las Vegas

Linux tar av i Las Vegas

Everex, selskapet bak Wal-Marts rekordbillige Linux-pc, er klar med operativsystemet gOS Rocket.

Pc-produsenten Everex ble i fjor høst kjent for alvor ved at de introduserte en rekordbillig Linux-pc gjennom butikkjeden Wal-Mart.

Denne pc-en var basert på en variant av Ubuntu-Linux ved navn gOS og ble levert med en rekke forhåndsinstallerte gratisprogrammer.

LES OGSÅ: Linux-pc til 1100 kroner

Under CES-messen mandag avslørte Everex at de har høytflygende planer for den neste versjon av operativsystemet. gOS 2.0 bærer arbeidsnavnet «Rocket» og skal inneholde nye Google-baserte applikasjoner, inkludert Google Gears.

Google Gears er laget for folk kan bruke nettbasert programvare som for eksempel e-post, kalendere eller nyhetslesere uansett om de er på nett, på nett innimellom eller er koblet helt fra nettet.

Av forhåndsinstallerte programmer og tjenester finner vi Mozilla Firefox, gMail, Meebo, Skype, Wikipedia, GIMP, Blogger, YouTube, Xing Movie Player, Rhythmbox, Faqly, Facebook og kontorpakken OpenOffice.org 2.2 (som inkluderer WRITER, IMPRESS, DRAW, CALC, BASE)

I likhet med forgjengeren er gOS Rocket basert på Ubuntu 7.10, men i stedet for de populære skrivebordsmiljøene KDE eller Gnome vil den ha lettvekteren Enlightment 17, som ligner mer på Mac OS X.

Operativsystemet vil også inneholde en egenutviklet applikasjon ved navn gBooth som lar brukeren laste opp bilder direkte fra webkameraet til Facebook, Youtube og andre nettjenester.

Mer informasjon om gOS Rocket vil dukke opp på denne siden i løpet av kvelden.