Lion kommer i dag!

Lion kommer i dag!

Snart kan alle laste ned OS X 10.7 fra Apple som har tilbakelagt sitt beste kvartal noensinne.

Da er katten endelig ute av sekken:

Det var i forbindelse med at Apple presenterte sin kvartalsrapport at finansdirektør Peter Oppenheimer avslørte at deres nye operativsystem til Mac ville debutere på Mac App Store onsdag 20. juli, altså i dag.

Kl. 14 norsk tid?

Nøyaktig klokkeslett er ikke kjent, men vanligvis pleier nye produkter å komme i 14-tiden norsk tid.

OS X Lion (10.7) vil koste 209 kroner, og vil kun være tilgjengelig som en 4GB-stor nedlasting fra App Store for Mac.

Det gjenstår å se om Apple har noen andre nyheter på lur i forbindelse med Lion-lanseringen. Ifølge ryktene kommer oppdaterte modeller av syltynne MacBook Air.

250 nyheter

Lion er den åttende store versjonen av Apples Mac-operativsystem OS X, og bringer en rekke nye funksjoner til Mac, blant annet et nytt verktøy for administrering av vinduer kalt Mission Control; en program-organiserer kalt Launchpad; fullskjerm-modus for applikasjoner; Autoarkivering og Versjoner for enklere filhåndtering, AirDrop for lokal fildeling; samt en haug med oppdateringer til eksisterende Apple-applikasjoner.

Lion vil som nevnt bli tilgjengelig onsdag for 209 kroner eksklusivt fra Mac App Store, for brukere med OS X 10.6.6 eller senere med Core 2 Duo-systemer eller senere. Brukere på Intel-Mac-er med Core Solo- eller Core Duo-prosessorer vil ikke kunne installere Lion.

Regnskapets tale

Og hvordan gikk så kvartalet for Apple? Det ble rekord.

Omsetning på 28,57 milliarder dollar og profitt på 7,31 milliarder dollar. Henholdsvis 166 milliarder og 42 milliarder i kroner. På samme tid i fjor var tallenes tale 15,7 milliarder dollar omsetning og 3,25 milliarder i profitt.

Salg av Iphone vokste 142 prosent, eller 20,34 millioner enheter, Ipad-salg 183 prosent - 9,25 millioner enheter. 3,96 millioner Mac-er ble solgt, en økning på 14 prosent.

Ipod-salget sank 20 prosent og endte på 7,54 millioner enheter.

- Vi er stolte over å kunne vise til vårt beste kvartal noen sinne, med omsetningsvekst på 82 prosent og resultatvekst på 125 prosent, sier Apples administrerende direktør Steve Jobs i en pressemelding.

Komponenter