Lion slippes løs i juli

Lion slippes løs i juli

Apples neste operativsystem klar for "butikkhyllene" i neste måned.

Sommerlanseringen av Mac OS X Lion ser ut til å være i rute.

Mandag annonserte Apple at løven slippes løs i juli. Samtidig ble det endelig klart at operativsystemet vil distribueres eksklusivt som en digital nedlasting via Mac App Store. Det er første gang at Apple ikke slipper Mac-operativsystemet på dvd-plater eller andre "utdaterte" medier.

Nedlastingen er på 4 gigabyte og kan installeres på alle dine autoriserte Mac-er, ifølge Macworld Sverige.

Før har de "store" oppgraderingene av Mac OS kostet 129 dollar. Nå blir imidlertid prisen 29 dollar, eller 209 kroner her til lands. Noen vil kanskje bemerke at Snow Leopard heller ikke kostet mer enn 30 dollar, 229 kroner, men denne versjonen anså ikke Apple for å være en "stor" oppgradering.

Mac OS X 10.7 kommer med over 250 nyheter, mange av dem er tydelig inspirert av iOS - og iPad spesielt. Vi kommer tilbake med en større artikkel om nyhetene i det kommende operativsystemet i løpet av kort tid.

LES OGSÅ:

Endelig endring for Mail

Bare for Snow Leopard-brukere

Ifølge Apple krever Lion en Intel-basert Mac med en Core 2 Duo, i3, i5, i7 eller Xeon-prosessor og 2 gigabyte med minne.

Brukere av eldre Mac OS X-systemer, deriblant Leopard, ser ut til å være ute i kulda hva gjelder oppgraderingen. Mac App Store er per dags dato bare tilgjengelig for brukere med Mac OS X 10.6.6 eller senere.

Det er ikke kjent om Apple vil tilby andre alternativer for brukere med eldre OS X-versjoner på Lion-støttet maskinvare.

Mac OS X Lion Server vil for øvrig også slippes eksklusivt i Mac App Store, men til en pris 349 kroner.

LES OGSÅ:

Her er nyhetene fra Apple

Les om: