Liten ION2-pc fra Shuttle

Liten ION2-pc fra Shuttle

Shuttle har lansert en mini-pc med Intel Atom og Nvidia ION2.

Shuttle fortsetter satsningen på mini-pc-er, selv om selskapet nok i dag er langt unna de salgstallene de hadde for noen år tilbake med sin XPC-serie.

Siste tilskudd i produktutvalget er XS35. Dette er en pc som er på størrelse med Acers Revo R3600-serie og Asus Eee Box - kabinettet har et volum på cirka 1 liter og i likhet med konkurrentene fra Acer og Asus kan det enten plasseres på en fot eller monteres bak på en tv eller skjerm med VESA-feste.

LES OGSÅ: TEST: Acer Revolution 3610 - Raskere mini fra Acer

Shuttle SX35 leveres i utgangspunktet som en halvfabrikat-pc. Dette betyr i dette tilfellet av minne, lagringsmedie og eventuell optisk enhet må installeres selv av sluttkunde eller forhandler/systemintegrator. Det benyttes minnemoduler i SO-DIMM-formfaktor og 2,5-tommers harddisk eller SSD.

Pc-en er basert på Intels Atom D510-prosessor med to kjerner på 1,6 GHz og Intels NM10-systembrikkesett. I tillegg har pc-en Nvidias ION2-grafikkprosessor. Bruk av denne grafikkprosessoren gir pc-en bedre 3D-ytelse og bedre HD-video-avspillingsmuligheter enn grafikkprosessoren som er integrert i de nye Atom-prosessorene. Med ION2-brikken og rett avspillingsprogramvare skulle pc-en ikke ha problemer med å spille av for eksempel video i h.264/x264 i 1080p-oppløsning.

Av tilkoblinger har pc-en HDMI og VGA for skjerm- og tv-tilkobling, fem usb-porter og ethernet. Pc-en er passivt avkjølt og har ekstern strømforsyning uten vifte. Med andre ord burde ikke støynivået være noe problem.

Shuttle har ikke fastsatt noen pris på XS35 foreløpig. Pc-en skal bli tilgjengelig i løpet av andre kvartal dette året.

LES OGSÅ: Bedre Flash for Atom-pc-er

Les om: