Liten kraftplugg

Liten kraftplugg

XPC SX38P2 Pro er Shuttles nye toppmodell og kan være aktuell for de trenger en kompakt, men samtidig kraftig pc.

Shuttles nyeste modell, XPC SX38P2, er basert på Intels toppmodell av brikkesett for vanlige pc-er, X38. Maskinen leveres i utgangspunktet som halvfabrikat, hvilket betyr at prosessor, minne, grafikkort og lagringsmedier må settes inn av kunden selv eller av en forhandler eller lignende. Pc-en støtter hele Intels Core 2-serie for stasjonære pc-er og opptil 8 gigabyte DDR2-minne via fire minnesokler.

Kabinettet måler kun 32,5 x 22 x 21 cm (DxBxH). Det er plass til standard 5,25-tommers optisk enhet, samt at det er tre 3,5-tommers-brønner (derav en med luke i front, for eksempel til minnekortleser). Gjennom Intels Serial ATA-kontroller er det også muligheter for RAID.

LES OGSÅ: Avansert mini fra Shuttle

Det er to PCI Express 16x-kortplasser. Det er mulig å benytte begge til grafikkort, og ATIs Crossfire-teknologi er støttet. Det en kortplassen kan også benyttes til PCI Express 1x/2x/4x/8x-tilleggskort. Det er også en Mini-PCIe-kortplass. Strømforsyningen er på 450W og burde da være kraftig nok til å drive to relativt kraftige grafikkort.

Av annen funksjonalitet kan man nevne 7.1-kanals lydkontroller med digitale utganger, 10/100/1000 Mbps nettverkskontroller, to eSATA-tilkoblinger, to Firewire og åtte usb-porter.

Så billig blir det riktignok ikke. Veiledende pris i Norge vil være i overkant av 4 000 kroner. Dette da for løsningen bestående av kabinett, hovedkort, strømforsyning og prosessorkjøler. En del kan nok imidlertid være villig til å betale litt ekstra for en kompakt og elegant løsning kontra et større pc-kabinett.

Mer informasjon: eu.shuttle.com

Les også: Rykter om Shuttle-oppkjøp

Les om: