Liten og støysvak kjøler

Liten og støysvak kjøler

Test: Zalman leverer en rimelig og liten prosessorkjøler for folk med dårlig plass.

Mange av de mest støysvake prosessorkjølerne på markedet er svært store, noe som kan gi problemer i enkelte pc-er. Zalman CNPS8000 er en kjøler som passer Intels LGA775-prosessorer (nyere Pentium 4, Celeron D, Pentium D, Core 2 Duo m.fl.) og AMDs prosessorer for Socket 754/939/940/AM2.

LES OGSÅ: Gedigent fra Cooler Master

Kjøleren er kurant å montere, men for LGA775-prosessorer kreves det at hovedkortet er ute av pc-en. Kjøleren blir aktuell for litt lave HTPC-kabinetter og skrivebordskabinetter, spesielle, smale tårnkabinetter, enkelte mini-pc-er og større kabinetter med spesielle løsninger som ellers kan gi problemer med større kjølere. Kjøleren kan naturligvis benyttes i en vanlig pc, men har man plass til større kjølere vil f.eks. Zalmans CNPS9500-serie være mer aktuell, ettersom effektivitet og støynivå er litt bedre.

Kjøleren leveres med vifteregulator, og har man ikke en av prosessorene som utvikler mest varme, vil laveste hastighet gi god nok kjøling. Vi kan imidlertid ikke se bort fra at man må litt opp på hastigheten når det gjelder de mest varmeutviklende prosessorene, men for Core 2 Duo og Athlon 64 X2 bør det ikke være noe problem i de fleste pc-er, med mindre ikke de termiske egenskapene til pc-en ellers er dårlig.

Alt i alt – sett størrelsen og pris i betraktning leverer kjølerne god ytelse. Har man imidlertid plass til større kjølere vil f.eks. en av Zalmans større modeller være å anbefale

Zalman CNPS8000

Pris: Ca. kr 300 inkl. mva.
Distributør: Norek.no
Internett: www.zalman.co.kr

Ytelse: 8/10
Støynivå: 8/10
Pris/egenskaper: 7/10

Les om: