Liten supermaskin

Liten supermaskin

Førti kjerner, fem noder og heftig ytelse. Det kan bli ditt for usle 140 000 kroner.

Den nye supermaskinen fra Tyan har hele 40 kjerner, og er priset såpass lavt at den kan være et alternativ for krafthungrige dataentusiaster med ekstremt god råd, selv om den kanskje er mer aktuell for bedrifter som trenger mye prosessorkraft.

LES OGSÅ: Apple femdobler ytelsen

TyanPSC T-650-serien er utstyrt med Intel Xeon Quad Core-prosessorer som har et strømforbruk på beskjedne 50 watt. Hver av kjernene i Xeon L5320-prosessorene yter 1,86GHz.

Det oppsiktsvekkende med maskinen, rent bortsett fra prosessonkraften, er at den bare er litt større enn en vanlig hjemme-pc.

Det nye systemet kan settes opp med fem noder med totalt førti kjerner. Det totale strømforbruket skal ifølge Tyan ligger på maksimum 1400 watt, samtidig som maskinen utvikler under 52 desibel støy.

Maskinen kan leveres med hele 60 gigabyte minne, fordelt på 12 gigabyte per node. Det er også mulig å koble til syv SATA-disker, tre på hovednoden og en på hver at de fire ekstranodene.

- Vår T-600-serie med personlige supermaskiner er et stort steg for de av våre kunder som har behov for kraftig ytelse. TyanPSC T600-serien er så enkel at du bare trenger å ta maskinen ut av boksen, koble den til, og starte den opp, sier Eric Chang, sjef for High Performance Computing Product Group.

TyanPSC T650-serien kan leveres med Windows Cluster Server 2003 eller Linux. Prisene starter på 20 000 dollar i USA, eller rundt 140 000 norske kroner.

LES OGSÅ: - Stormaskiner billigere enn Linux

Les om: