Logic kan ta GarageBand-musikk

Logic kan ta GarageBand-musikk

Musikkprosjekter lagd på iPad kan nå kjøres i Logic.

Som kjent har Apple sine egne musikk- og lydredigeringsprogrammer for Mac på flere nivåer, fra GarageBand for folk flest via Logic Express for entusiastene til Logic Studio for profesjonelt studioarbeid.

Samtidig seiler GarageBand for iPad opp for fullt som en app man enkelt kan bruke hvor som helst til lettere musikkarbeid – eller bare for moro skyld.

GarageBand for iPad er blitt et populært program, men da det ble lansert, kunne man ikke overføre påbegynte prosjekter på iPad til GarageBand for Mac for å jobbe videre med det der.

Ramaskrik

Det skapte et aldri så lite ramaskrik, som Apple besvarte ved å oppgradere GarageBand 11 for Mac til versjon 6.0.2. Dermed var dét problemet løst. Oppdateringen kom i slutten av mars.

Men det stoppet ikke der. Mer seriøse musikkinteresserte og profesjonelle musikere foretrekker å jobbe i Logic Express eller Logic Studio – sistnevnte er en pakkeløsning som omfatter flere programmer, inkludert Logic Pro. Men også disse brukerne har fått interesse for GarageBand for iPad.

Oppdateringen som nå er lagt ut av Logic Express og Pro til versjon 9.1.4, gjør det først og fremst mulig å åpne GarageBand-prosjekter fra iPad i Logic-programmene på Mac.

Hvis man ikke har fått med seg de to foregående oppdateringene, får man også forbedret kompatibilitet med Hyper Threading og med 6- og 12-kjerners Mac Pro-maskiner, samt et par andre forbedringer.

Røttene til Logic-programmene finner vi i Tyskland. Apple kjøpte opp det tyske selskapet Emagic i 2002 og fikk med seg Logic Pro, som etter hvert også resulterte i en noe forenklet avlegger, Logic Express. Den tyske-utviklede programvaren er dessuten med på å utgjøre kjernekoden i GarageBand.

Oppdateringen til versjon 9.1.4 fås via Programoppdatering eller kan lastes ned fra Apples supportsider, her for Logic Express 9 og her for Logic Pro 9.

Logic Express 9 koster forøvrig 1790 kroner inklusive mva. hos Apple Store, mens Logic Studio 9 koster 4490 kroner. I sistnevnte pakke får man med Logic Pro 9, Soundtrack Pro 3, MainStage 2 og mye annet.

Komponenter