Logitech satser på videokonferanse

Logitech satser på videokonferanse

Logitech satser på markedet for videokonferanser og kjøper amerikanske Lifesize.

Logitech International kunngjorde denne uken at de har kommet til enighet om oppkjøpet av det Texasbaserte LifeSize Communications for 405 millioner dollar. LifeSize jobber med HD-løsninger for videokonferanser, og betjener per i dag rundt regnet 9000 kunder i 80 land.

Logitech er en av kanalens største produsenter av blant annet datamus og tastaturer. I tillegg har de produsert gamingtilbehør som joysticks. Nå går de inn i videokonferansemarkedet. I fjor kjøpte de opp Slightspeed, som tilbyr videotelefonløsninger. Sammen med Ciscos bud på Tandberg er Logitechs kjøp av Lifesize det andre store oppkjøpet innenfor denne nisjen på kort tid.

Som et resultat av oppkjøpet vil Logitech nå kunne tilby en helt ny linje med produkter til forhandlerne som allerede tilbyr de etablerte merkevarene deres.

Lifesize kommer til å fungere som en egen avdeling i Austin under ledelse av Craig Malloy, en av gründerne bak firmaet. De regner med å ende på en omsetning på 90 millioner dollar dette året. Denne omsetningen ventes å øke med mellom 40 og 60 prosent til neste år. Logitech satster på at de først kommer til å ende opp med positivt resultat av oppkjøpet i 2011.