- London: Jobb hjemme under OL

- London: Jobb hjemme under OL

Britene oppfordres til hjemmekontor under 2012-OL.

Husker du Ski-VM i Oslo i år? Hvordan T-Banens linje 1 var stappfull, om den i det hele tatt dukket opp?

Har du vært i London? Der hvor OL arrangeres i 2012?

- Hjemmekontor!

Den britiske transportministeren Norman Baker oppfordrer nå London-bedrifter til å få sine ansatte til å bruke hjemmekontor under OL - alternativt å ta sykkelen fatt. Baker håper dette vil lette trykket på dobbeltdekkere og t-baner.

Opp mot 800.000 tilskuere, 55.000 idrettsutøvere, funksjonærer, organisatorer og pressefolk vil reise til og fra olympiske hendelser daglig.

Videre forventes det at det vil tas tre millioner flere reiser enn Londons hverdagslige gjennomsnitt på 12 millioner den 3. august 2012 – OLs første dag

Trafikken forventes også å pådra seg kraftige utfordringer rundt store møtesteder som Olympic Stadium, Aquatics Cetnre og House Gurads Parade.

17 dagers treningsøkt

Det er derfor britiske myndigheter nå kommer med sin bønn, at pendlere drar fra og til jobb på en annen måte under lekene – via apostlenes hester, sykkel og ved å bruke videokonferanse til møter.

- Det er på tide å smøre den knirkende sykkelen, grave frem gåstøvelene, finne ut hvordan videokonferanseutstyret fungerer og kjøre i lang den bærbare som samler støv bak i skapet, sier Baker.

- I Transportdepartementet vil vi halvere vårt reisefotavtrykk under OL, og lignende initiativer skjer over hele Whitehall. Men bedrifter trenger å spille sin rolle også – det er nok av hjelp og råd å få der ute, så det er ingen unnskyldning for å ikke redusere antallet reiser i de 17 dagene lekene varer.

Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste kan det dog hende det kan bli smått problematisk med hjemmekontor for enkelte, ettersom en ny undersøkelse av it-sjefer viser at mange ansatte opplever nettverksproblemer når de jobber hjemme.

Komponenter