Lotus Domino med iPhone-støtte

Lotus Domino med iPhone-støtte

Domino 8.5.1 støtter automatisk synkronisering av e-post, kontakter og kalenderinformasjon på iPhone.

Den nyeste versjonen av IBMs Lotus Domino, lansert tirsdag, kommer med innebygd støtte for iPhone, og tillater brukerne å automatisk synkronisere e-post, kontakter og kalenderinformasjon til den populære telefonen.

Domino 8.5.1 støtter iPhone gjennom programvaren Lotus Notes Traveler. iPhone-brukere vil kunne hente push-e-post, kontakter og kalenderinformasjon og jobbe med innholdet på telefonen i frakoblet modus. Det vil også være mulig å slette Notes-data fra avstand hvis mobiltelefonen skulle bli stjålet.

- Den har utvidet støtte for e-post og kalender og er den samme brukeropplevelsen man får hvis man bruker iPhone mot Exchange eller Google, sier produktsjef i Lotus Software, Ed Brill, ifølge Macworlds internasjonale nyhetstjeneste.

For å aktivere funksjonaliteten må iPhone-brukere laste ned en konfigurasjonsfil som forteller iPhone hvordan den skal finne brukerens mailboks på Domino-serveren. Frem til nå har Lotus Notes-brukere fått tilgang til e-post via Safari-nettleseren i iPhone og Notes Web Access-klient.

Lotus Notes Traveler fungerer allerede med Windows Mobile- og Symbian-telefoner.