Luftkontroll for optimal kjøling

Luftkontroll for optimal kjøling

Scythe lanserer to lekre viftekontrollere.

God luftgjennomstrømming er viktig for optimal kjøling av pc-en. Ikke dermed sagt at kabinettviftene til en hver tid skal kjøre for fullt. Ofte holder det med en svak luftflyt under normal bruk.

De fleste nye pc-kabinetter er utstyrt med et lite knippe vifter. Dessverre er det ofte slik at disse er dømt til å konstant kjøre på maksimalt turtall, noe som gjerne resulterer i god kjøling, men også i overkant mye støy.

Nå er kjølespesialisten Scythe klar med to nye, lekre viftekontrollere kalt Kaze Master. Den ene utgaven er beregnet for plassering i 3,5-tommers brønn, mens den andre passer inn i en vanlig 5,25-tommers brønn.

Minstemann lar deg holde styr på to vifter, mens storebror gir deg kontroll over opp til fire vifter. Justering skjer ved hjelp av skruknotter, og all informasjon om hastighet, temperatur og hvilken vifte du kontrollerer vises på en skjult VFD-skjerm.

De to modellene leveres i enten sort eller sølv, og passer dermed inn i de aller fleste kabinetter på markedet. Prisen er satt til 35 Euro for modellen tilpasset 5,25-tommer og 32 Euro for modellen tilpasset 3,5-tommer, som burde tilsi en pris like under 400 kroner her til lands.

Les mer om Kaze Master 5,25 her, og 3,5 her.

LES OGSÅ: Slik får du pc-en stille

Les om: