Lyddempere til pc-en

Lyddempere til pc-en

Hva må du tenke på hvis du ønsker å få pc-en så stille som mulig, og hvilke produkter hjelper deg?

Irriterer duren fra pc-en deg? Vi har de siste årene fått et økt fokus på støynivå og mange gode produkter. Samtidig har imidlertid strømforbruket, og dermed også varmeutviklingen, gått kraftig opp, hvilke har gitt økte krav til avkjølingen.

Det som gir støy i en pc vil hovedsakelig være vifter, men det er ikke det eneste. Vibrasjoner vil for mange være et større problem, og hvordan problemet utarter seg vil variere. Vibrasjoner kan for noen gi resonans og vibrasjonslyder i kabinettet. Det kan videre få skrivebord og gulv til å vibrere. Undertegnede har selv hatt pc-er som på grunn av vibrasjonene har vært mer merkbare i rommet ved siden av hjemmekontoret enn på hjemmekontoret. Bakgrunnen for vibrasjoner er ofte harddisker, men kan også være på grunn av dårlige vifter.

I noen tilfeller vil en reduksjon av støynivået kunne gjøres ved hjelp av BIOS-innstillinger eller i programmer. Noen reduksjoner kan gjøres på bekostning av ytelse, noen koster ikke mer enn noen få hundrelapper, mens andre kan ende opp med å bruke flere tusen ekstra på en ny pc for å minimalisere støynivået.

I en del tilfeller ser vi at mange overdriver kjølingen av pc-en, der en støyreduksjon innebærer at man kobler ut noen av viftene i systemet og fortsatt holder prosessor, harddisker og andre komponenter under trygge temperaturer.

Les om: