Lydkort i ministørrelse

Lydkort i ministørrelse

Creative lanserer fjærlett lydkort på størrelse med en minnepinne.

Sound Blaster X-Fi Go er i første rekke et bittelite usb-basert lydkort, utformet som en helt vanlig minnepinne. Faktisk fungerer det også som minnepinne, om du trenger det.

Lydkortet, som skal være klar for salg i løpet av september, er utstyrt med Creatives X-Fi Extreme Fidelity-tekonologi. Dette er i all hovedsak en teknologi som har eksistert i selskapets mer avanserte lydkort, men som nå har funnet veien til alt fra enkle lydkort til mp3-spillere og hodetelefoner.

Creative lover at X-Fi-støtten gir kraftig forbedret lyd på for eksempel mp3-filer, i tillegg til å gi et bedre lydbilde generelt, med en følelse av kringlyd selv fra vanlige stereohøyttalere eller hodetelefoner.

Av mer meningsløse funksjoner er Karaoke-modus, som blant annet lar deg legge lydeffekter eller endre klang og tone på stemmen din, noe som var veldig morsomt den gang lydkort var nytt og spennende, men som snart 20 år senere virker litt meningsløst.

Ved siden av å fungere som lydkort er X-Fi Go også utstyrt med en gigabyte flashminne. Her ligger alt av drivere og tilleggsprogrammer, i tillegg til at lydkortet fungerer som en vanlig minnepinne.

Norsk pris er enn så lenge ikke kjent, men i Singapore vil X-Fi Go koste rundt 80 dollar, noe som tilsvarer rundt 300 kroner. Dermed kan vi nok vente oss en pris i overkant av 400 kroner her til lands.

Les mer om Creative X-Fi Go hos VR Zone.