Må skjerpe energisparing

Må skjerpe energisparing

Det er mye å spare på energisparende verktøy til pc-ene, men det er vanskelig for hjemmebrukerne å forstå.

Bedrifter og hjemmebrukere kan både spare miljøet og spare penger ved å bruke helt enkle verktøy for strømstyring til pc-er.

- Det er et enkelt budskap, men ofte vanskelig å få gjennom, spesielt til hjemmebrukere som ikke innser hvor mye elektrisitet datamaskinene deres kaster bort, sier Mark Bramfitt, lederen for energisparegruppen til Pacific Gas & Electric.

Strømverktøy blir stort sett installert på hver eneste pc i disse dager, men det amerikanske miljøverndirektoratet, Environmental Protection Agency, antar at flesteparten av hjemmebrukere slår dem av et par måneder etter å ha kjøpt pc-en, sier Bramfitt.

- Det er en stor mulighet for energisparing og miljøutbedringer, men å påvirke den enkelte pc-bruker er svært vanskelig, sier han.

Ifølge Bramfitt kan et verktøy spare strømutgifter på 25 til 30 amerikanske dollar hvert år pr. desktop pc. Det utgjør en god del for store bedrifter som driver tusenvis av pc-er.

Strømverktøy gjør at datamaskinen slår av prosessoren og harddisken etter de har vært inaktive i for eksempel 15 minutter, og hele maskinen kan gå i hvilemodus etter 30 minutter.

For å tvinge gjennom strømsparing i bedrifter, har flere nå gått over til en sentral styring og kontroll av pc-ene.

Komponenter