Mac 25 år: Ny dokumentar om Apple-mytene

Mac 25 år: Ny dokumentar om Apple-mytene

En ny dokumentarfilm om Apples historie har sett dagens lys: Welcome to Macintosh.

Med Steve Jobs midlertidig ute av bildet passer det fint å ta et lite tilbakeblikk på 25 år med Macintosh. Til det formålet er den rykende ferske dokumentaren Welcome to Macintosh et velegnet hjelpemiddel. Du kan bestille dvd-en på nettet.

Welcome to Macintosh er ikke historien om hvordan Mac-en ble til - les heller Revolution in the Valley eller Steve Wozniaks biografi iWoz . Jobs selv glimrer selvfølgelig med sitt fravær, men hans medie-paranoia er viden kjent, så det overrasker ikke.

Derimot får vi møte en en rekke ulike personligheter som hver har sitt særegne forhold til Mac-en. Alt fra samleren, til ingeniøren, til programmereren Hertzfeld, til den første Apple-evangelisten Guy Kawasaki, til design-afficionado og skribent Leander Kahney.

Underholdende

Welcome to Macintosh er underholdende og informativ film, og en fin introduksjon til myten rundt Apple for dem som ikke kjenner forhistorien. Blant annet følger det med tre timer med ekstramaterialet på dvd-platen.

I dokumentaren får vi for eksempel vite omstendighetene rundt Mac-ens oppstartslyd, og hvordan Apple presterte å sette en høyttaler-magnet rett ved siden av harddisken i en Mac - noe som selvfølgelig fikk katastrofale følger.

Dokumentaren har vært offisiell seleksjon ved en rekke festivaler, og kan nå kjøpes på dvd for cirka 20 dollar (rundt 140 kroner). Les mer om filmen her .

Nedenfor finner du trailer til filmen og Steve Wozniaks reaksjon på den.

Les om:

Komponenter