Mac-bærbare fusker mer enn Asus og Sony

Mac-bærbare fusker mer enn Asus og Sony

17 prosent av Apples bærbare rammes av feil i løpet av tre år, ifølge en ny undersøkelse.

I undersøkelsen, som er gjennomført av Squaretrade, ble 30 000 bærbare datamaskiner sjekket i løpet av en treårsperiode for å finne ut hvor ofte maskinene ble levert inn til service. Undersøkelsen viser at i gjennomsnitt 31 prosent av bærbare pc-er får problemer og må leveres inn til service løpet av tre år.

Apples bærbare er på fjerdeplass blant de ni dataprodusentenes bærbare pc-er som var med i undersøkelsen. I løpet av tre år får 17,4 prosent av de bærbare Mac-ene problemer, ifølge undersøkelsen.

- Det er ikke overraskende at Apple havnet i mellomsjiktet. Det som er overraskende er at Asus kom på førsteplass, sier Vince Tseng.

Asus tok førsteplassen etterfulgt av Toshiba og Sony. HP havner sist på listen med en innleveringsfrekvens på over 25 prosent i løpet av tre år.

- Bærbare pc-er brukes mye og ofte. Folk har dem på hele tiden og bærbare komponenter er følsomme for varme. De er dessuten bærbare og blir utsatt for mye misbruk. Og så er de mer komplekse enn de fleste andre elektroniske produkter, sier Vince Tseng i Squaretrade til IDG News.

Det må nevnes at Squaretrade selger produktgarantier, men i en test gjennomført av våre amerikanske PC World-kolleger er tendensen den samme - en tredjedel av leserne til PC World svarte at de hadde opplevd problemer med sine maskiner. I en nylig rapport fra Rescuecom kom Asus best ut, etterfulgt av Apple, Lenovo og Toshiba. Også her kom HP sist.

Minibærbare tåler minst

Undersøkelsen til Squaretrade viser også at minibærbare rammes av 20 prosent flere problemer enn vanlige bærbare etter bare ett år. Ifølge Vince Tseng skyldes dette at de har billigere komponenter enn vanlige bærbare pc-er.

Apples sjefer, deriblant Steve Jovs, har gjentatte ganger avvist at selskapet vil gå inn i markedet for minibærbare, kanskje ikke helt uten grunn.

- Vi vet ikke hvordan vi kan lage en 500-dollars pc som ikke er søppel, sa Jobs i oktober i fjor.

Komponenter