Mac-brukere knurrer mot Growl

Mac-brukere knurrer mot Growl

Flere tredjepartsprogrammer installerer meldingssystemet Growl uten brukernes tillatelse.

Growl er et kjekt lite (og gratis) meldingsverktøy som alle Mac-programmer kan koble seg opp mot for å varsle deg over alle mulige slags hendelser og oppdateringer i et lite vindu i et valgt hjørne på skrivebordet (også når programmene ligger i bakgrunnen). Meldingsverktøyet har eksistert på Mac i årevis og er svært godt likt av både utviklere og brukere - det figurerer stadig vekk på lister over Mac-programmer du bare må ha.

Utviklere kan legge ved Growl i sine installasjonsprogrammer, og ved installasjon blir brukeren spurt om de vil installere meldingsverktøyet. Den siste tiden har imidlertid flere utviklere begynt å installere Growl uten å spørre om brukerens tillatelse, noe som har ført til at folkene som står bak Growl har begynt å få klager fra brukere som lurer på hvorfor i all verden dette programmet er installert, rapporterer amerikanske Macworld.

LES OGSÅ:

Google-programmer på Mac-en

Adobe og Dropbox

Ifølge Growl-folkene er det fremfor alt to programmer som er skyld i all kritikken. Den største synderen er Adobe, som har lagt inn Growl i CS5 uten å nevne det i det hele tatt. I og med at CS5 ofte brukes i profesjonell sammenheng - på Mac-er som holdes "rene" og der brukerne ikke installerer hva som helst - kan det være forståelig at disse lurer på hvor dette tredjepartsprogrammet kom fra, mener våre svenske Macworld-kolleger.

Det andre programmet er Dropbox - en svært populær nettlagringstjeneste. Dropbox har riktignok en rute der det er mulig å velge bort Growl under installasjonsprosessen, men du er nødt til å velge den avanserte veiviseren for å få denne opp. Dessuten installeres en eldre versjon - noe som fører til daglige meldinger om at en ny oppdatering av Growl ligger har. Og så fort Dropbox trenger å bruke Growl, installerer den verktøyet på nytt - og så reinstalleres meldingsverktøyet igjen om du ikke deaktiverer tjenesten manuelt i Dropbox-innstillingene. Forvirret? Det er det mange brukere som er.

Christopher Forsythe og Peter Hosey, som er hovedutviklere av Growl, påpeker overfor Macworld USA de ikke kan gjøre noe med saken på egenhånd. Hvem som helst står fritt til å legge inn Growl i andre programinstallasjoner. Growl-utviklerne har imidlertid publisert en hjelpeartikkel om problemet på sine nettsider med en liste over programmene som bruker meldingstjenesten ulovlig og hvordan det er mulig å løse problemet.

- Vi støtter ikke programmer som installerer Growl uten din tillatelse. Faktisk så hater vi det! Ingenting bør kunne bli installert på systemet ditt uten at du vet om det og uten din tydelige godkjenning, skriver Growl-folkene.

LES OGSÅ:

Her er nettleserne til Mac

Les om:

Komponenter