Mac Game Store utfordrer Steam

Mac Game Store utfordrer Steam

Lanserer frittstående app hvor du kan laste ned og administrere spill på Mac-en.

Er du ute etter spill til Mac, men synes at Apples Mac App Store er for dyrt? Eller at Valves Steam har for dårlig utvalg? Eller at begge er trege med å legge ut nye titler? Da er kanskje Mac Game Store verdt å sjekke ut.

Mac Game Store er en nettbasert spillbutikk for Mac, som nå har lansert en frittstående app du kan bruke på maskinen din akkurat som Steam og Mac App Store.

Enkel i bruk

Mac Game Store ser ut som Steams løsning, men er muligens noe enklere hva gjelder brukergrensesnitt angår. Appen tilbyr skjermdumper, trailere, terningkast og anmeldelser under hvert enkelt spill. Ifølge Macworld Sverige har den nye spillbutikken en kjekk funksjon kalt «Game Compatibility Checker» som automatisk undersøker om maskinen din klarer å kjøre et visst spill eller ikke.

- Med andre ord risikerer man ingen negative overraskelser etter at man har brukt sine hardt opptjente penger, skriver Macworld.se.

På min jobbmaskin, en hvit MacBook fra 2009, kunne jeg for eksempel ikke kjøre The Walking Dead. "Your Mac does not meet the minimum requirements" stod det da jeg gikk inn på siden for spillet. Da jeg prøvde å kjøpe spillet, fikk jeg enda en beskjed om at maskinen ikke møter kravene, men jeg kunne riktignok fremdeles kjøpe det.

Akkurat som i Steam og App Store lagres informasjon om hvilke spill man har kjøpt i «skyen», slik at man kan laste ned spillet på nytt dersom harddisken krasjer eller man får en ny maskin.

Appen kan også fungere som samlested for alle spillene til en bruker, også dem som ikke er kjøpt gjennom Mac Game Store. Det finnes også en forum-seksjon i appen hvor du kan chatte med andre spillere og så videre.

Bedre priser?

På Mac Game store finner du de fleste store spilltitler, deriblant en rekke spill fra Electronic Arts og Aspyr. For øyeblikket selges en rekke spill til nedsatt pris, deriblant Call of Duty: Black Ops og Sid Meiers Civilization V.

Hva gjelder prisnivået generelt ser Mac Game Store til å ligge under både Steam og Mac App Store. Vi gjorde en kjapp prissjekk på fire spill i de tre butikkene, og Mac Game Store kom best ut på alle (vi har brukt originalpris, ikke nedsatt pris). Mac App Store kommer ikke uventet ut som dyreste alternativ, noe som trolig skyldes momspåslaget på 25 prosent som Apple er nødt til å ha i den norske butikken.

Mac Game Store

Steam

Mac App Store

Call of Duty: Black Ops

49,99 dollar (287 kroner)

39,99 euro (295 kroner)

349 kroner

Empire: Total War - Gold Edition

39,99 dollar (229 kroner)

Ikke tilgjengelig

280 kroner

Sid Meiers Civilization V

29,95 dollar (170 kroner)

29,99 euro (220 kroner)

280 kroner

The Walking Dead

24,99 dollar (140 kroner)

24,99 euro (185 kroner)

Ikke tilgjengelig

Meningen med løsninger som Steam og Mac App Store er at man skal ha ett sted å laste ned og oppdatere spill (og programmer) fra. Om enda et alternativ gjør dette noe enklere spørs vel muligens, men mer utvalg og økt konkurranse er vel bare bra for spillende Mac-brukere. Mac Game Store har dessuten noen smarte funksjoner og gode priser som gjør at den tilsynelatende seiler som opp et svært godt alternativ.

Du kan laste ned Mac Game Store gratis her.